Teşekkürler Kırklareli

12 Aralık Çarşamba günü ilimiz Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda Kızılay Tırında kök hücre ve kan bağışı toplandı. Diğer bağış günlerine göre farklı bir anlam taşıyan bu günde Kırklareli’nde normal şartlarda alınamayan kök hücre bağışları da toplandı. Kofçaz İlçesi’nin Kocayazı Köyü’nden olan ve halen İstanbul’da ikamet eden 6 yaşındaki Zeynep Belis’in sağlığına kavuşması için medya grubumuz tarafından sıklıkla gündeme getirilen konu karşılığını alarak kök hücre bağışı alma özelliğine sahip Kızılay Tırı ilimize geldi. Kırklareli halkının büyük özveri göstererek yoğun katılım gerçekleştirdiği bağış kampanyasında 319 kök hücre bağışı toplandı.

Önadım Gazetesi ve Önadım Medya Grubunun sıkılıkla gündeme getirdiği lösemi teşhisi konan Kofçaz İlçesi’nin Kocayazı Köyü’nden olan ve halen İstanbul’da ikamet eden 6 yaşındaki Zeynep Belis için babası Yusuf Tunca’nın yaptığı donör çağrısı netice verdi.
Kırklareli halkı bağış etkinliğine yoğun ilgi gösterdi
Yalnızca minik Zeynep Belis değil Zeynep gibi umut bekleyen tüm hastalar için dün ilimiz merkezinde bir Kızılay Kan Bağış Tırı ve çadırı bağışçıları kabul etti. Kök hücre bağışçılarını da kabul eden tır 11.30-19.30 saatleri arasında Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda Kırklareli halkının büyük ilgisi ile karşılaştı. Büyük bir duyarlılık örneği gösteren Kırklareli halkı, “bir umut ışığı” olmak için kan bağışında kalabalık bir şekilde kan bağışında bulundu. Sabahtan akşama kadar 319 adet kök hücre bağışı toplanırken, 124 ünite de kan bağışı gerçekleştirildi. Kırklareli halkının bu konudaki ilgisinden oldukça memnun olduklarını ifade eden Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Personeli İldneiz Atılgan, katılım gösteren herkese teşekkür etti.
Türkiye’de toplam kök hücre bağışı sadece 180 bin
Kemik iliği nakline ihtiyacı olan Zeynep Belis’in babası Yusuf Tunca Önadım Gazetesine yaptığı açıklamada; “Eğer uygun nakil bulunursa, önce kızımızın vücudu gerekli tedaviler yapılarak hazır hale gelecek ve ardından nakil gerçekleşecek. Şu anda ülke ve dünya genelindeki veri bankaları taranıyor. Ancak ülkemizde donör sayısı oldukça düşük. 80 milyonluk ülkemizde bu rakam 180 bin civarında. Ne kadar çok donör bağışı olursa, kızımızın ve diğer nakil bekleyen yavrularımızın şansı o kadar artacaktır” demişti. Biz de Önadım Medya grubu olarak vatandaşlarımızı sadece küçük Zeynep Belis için değil tüm ihtiyaç sahipleri için kök hücre bağışına davet ediyoruz

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol