Termik santrali bu kez İnece’de konuştular

İnece’ye yapılması planlanan Termik Santral hakkında bu kez belde sakinleri bilgilendirildi. Perşembe günü gerçekleşen toplantıda termik santralin insan sağlığı, çevre ve doğal yaşam üzerinde oluşturacağı olumsuzluklar katılımcılara aktarılırken, hukuki düzlemde yapılması gerekenler ve bu bağlamdaki haklar da anlatıldı. Söz konusu termik santral ile ilgili ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) toplantısı 03 Ağustos 2018 günü İnece’de yapılacak…

İlimiz İnece Beldesi, Ulukonak Mahallesi yakınında yapılması planlanan termik santrale dair halkı bilgilendirme toplantısı, 18.07.2018 Perşembe günü saat: 21:00’de, İnece Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya; CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İnece Belediye Başkanı Şahabettin Vardar, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç, Kent Konseyi Çevre Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı Göksal Çidem, Yürütme Kurulu üyesi Erol Özkan, davetliler ve belde halkı katıldı.
Kırklareli Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada; “Birinci sınıf tarım toprakları üzerinde kurulmak istenen santral, yalnızca bacasından 61 ton kül bırakacaktır. Bu kül havaya yayıldıktan sonra tarlalarımızın, bahçelerimizin, ormanımızın üstüne çökerek topraklarımızı çölleştirecek; havamızı kirleterek kanser, kalp hastalıkları, felç, erken doğum, ölü doğum gibi olumsuzluklarla yaşamımızı etkileyecektir. Bu santral ayrıca saate 85 ton yer altı suyunu çekerek derelerimizi, kaynaklarımızı kurutacak; kirlettiği suyu da çevreye boşaltarak, yeni bir kirlilik yaratacaktır” dendi.
Bu kapsamda yöre halkını bilgilendirmek, farkındalık yaratmak amacıyla, Kırklareli Kent Konseyi öncülüğünde, İnece Belediye Başkanlığının destek ve katılımı, Trakya Platformu Bilim ve Hukuk Kurullarının katkıları ile yapılan toplantıya yöre halkından yaklaşık 1000 kişilik bir katılım sağlandı.
Kent Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Çevre Meclisine bağlı Doğal Varlıkları Koruma Çalışma Grubunda görev alan gençlerimizin bölgede yaptığı çekimlerle hazırladığı video gösterimiyle açılan toplantı; Trakya Platformu Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr.Faruk Yorulmaz ve Prof.Dr.Muzaffer Eskiocak’ın, termik santralin insan sağlığı, çevre ve doğal yaşam üzerinde oluşturacağı olumsuzlukları sunmasıyla devam etti. Daha sonra kürsüye gelen Trakya Platformu Hukuk Kurulu üyesi Avukat Gülşen Tufan, hukuki düzlemde yapılması gerekenleri, bu bağlamdaki hakları aktardı.
Toplantının sonunda yöre halkından söz alanlar, termik santrale karşı kararlılıklarını ifade ederek; 03 Ağustos 2018 günü İnece’de yapılacak ÇED ( Çevresel Etki Değerlendirme ) toplantısında, itirazlarını en yüksek sesle haykıracaklarını bildirdiler. Söz konusu toplantıya CHP Kırklareli Milletvekillerinin de katılması bekleniyor. (Kırklareli Kent Konseyi)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. yuva yıkıcıları kovun oradan 24 Temmuz 2018 Salı 13:43:43

    Türk milleti birer birer ve hep birlikte vatanının sahibi devletinin efendisi ve ülkesinin geleceğinin sözsahibidir. Yöneticiler milletin seçtiği maaşlarını ödediği milletin memurlarıdır daha fazlası değil. Objektifikasyonla milleti teba gören ettiğini sanan ve nereden nasıl geldiğini unutan politik erbaba kim oldukları hatırlatılmalı makam ve mevkilerin millete ait oldukları vurgulanmalı ve efendi millete efendi olamayacakları bildirilip hadlerini aşmamaları kitle tavrıyla söylenmeli unutmuşlarsa anımsatılmalıdır. İşbu durumda yaşadıkları yöreyi sahibi halka cehennem etmeye kaltaklanan suratsız politik ve sadistik işkurucu zevata yöre halkının sonsöz sahibi oldukları sağlam tavrı ödünsüz bir kollektif direnişle tokat edilmelidir.