Termik santralde ikinci toplantı

Kırklareli Kent Konseyi ve TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu tarafından Dokuzhöyük, İnece, Karahalil Ulukonak arasına bölgesinde yapılması planlanan "Kömürlü Termik Santral Projesi" ile ilgili bilgilendirme toplantısının ikincisi yapılacak. 

Kırklareli Kent Konseyi ve TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu tarafından Dokuzhöyük, İnece, Karahalil Ulukonak arasına bölgesinde yapılması planlanan "Kömürlü Termik Santral Projesi" ile ilgili bilgilendirme toplantısının ikincisi yapılacak.
Kırklareli Kent Konseyi ve TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu, yapılması planlanan "Kömürlü Termik Santral Projesi" ile ilgili 14 Temmuz'da Atatürk Kültür Merkezi'nde bir panel gerçekleştirmişti. Termik santralin zararlarının anlatıldığı panelin ardından projeyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacak. Toplantı 19 Temmuz 2018 Perşembe akşamı saat 21.00'de İnece Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılacak. Bilgilendirme toplantısına; Trakya Platformu Hukuk Kurulu Üyesi Avukat Gülşen Tufan, Trakya Platformu Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Faruk Yorulmaz ve Prof. Dr Muzaffer Eskiocak konuşmacı olarak katılacak.
Yapılan Panelde Termik Santralin Olumsuz Etkileri Konuşulmuştu
Termik santral konusunda ilk panel 14 Temmuz’da gerçekleşmiş, "Kömürlü Termik Santralin Tarım Alanları ve İnsan Yaşamı Üzerindeki Etkileri" konulu panel de Kırklareli Kent Konseyi tarafından katılımcılara sunum yapılarak termik santral hakkında bilgi verilmişti.
Termik santralin olumsuz etkilerinin konuşulduğu sunumda; "Termik santral yalnızca bacasından 61 ton kül bırakacak. Ayrıca zaten tükenmekte olan yeraltı su kaynaklarımızı kullanacak ve birinci sınıf tarım arazilerimizi çöle çevirecek. Tüm bunların ötesinde yaydığı zehirli gazlarla soluduğumuz havayı kirletecek ve başta insanlar olmak üzere, tüm canlı mekanizmasını olumsuz etkileyecek” denilmişti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. pişmanlık acısı cehennemdir 18 Temmuz 2018 Çarşamba 15:06:45

    Sağlıklı ve varlıklı bir insanın varlık ve mülkünü sinsice ele geçirmek üzere bedenine kanser virüsü aşılayıp onu derdine düşürüp tüm servetini ve mülkiyetini ele geçirmek ve o kişiyi mezara göndermek ne ise; hayattar o bölgeye hastalık ölüm saçacak olan o termik santral vasıtasıyla yörenin halkının son öküzünü tarlasını evini barkını ellerinden alıp sağkalanlarını göçe zorlamak aynı şeydir. Trakya ağzı salyalı soygun erbabı gözünde sayısız yeraltı üstü zenginliklerle dolu bir bölgedir ve bunlar el koymaları karşısındaki tek engel ise bölgenin tek sahibi Trakya halkıdır. Bu babda Trakya halkının vereceği bir ödün tüm Trakya'nın yağmalanmasına örnek ve teşmil edilecektir. Trakya halkı evine giren hırsıza bir de yol gösteren ödlek ve aptal evsahibi gibi bir konuma ve duruma düşecek mi?