Tepkiler nedeniyle, santral toplantısı yapılamadı

İnece’de yapılmak istenen Kömürlü Termik Santral  için dün beldede yapılacak olan ÇED halkın katılımı toplantısı, çevrecilerin ve halkın tepkisi sonucu iptal edildi.

Saat 09:30’da yapılması planlanan toplantı için sabahın erken saatlerinde beldeye yöre halkının yanı sıra, sivil toplum kuruluşları, çevreciler, çeşitli çevre dernek ve örgütleri ile siyasetçiler akın etti. İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün yoğun güvenlik önlemi aldığı toplantı için saat 09:30 sularında, toplantı yerine; Çevre Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, santrali yapmak isteyen maden firmasının ve ÇED firmasının yetkilileri geldi.
İnece’de termik santralin yapılmasına karşı çıkan yüzlerce kişi, bilgilendirme toplantısı istemediklerini belirterek, heyete tepki gösterdi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği ortamda, siyasetçiler ve çevre gönüllüleri atmosferin sakinleşmesine katkı sağladı. Kırklareli İl Jandarma Komutanı Jand. Albay Kadir Oğuz, güvenlik tedbirlerini yakından takip ederek, önlemleri yerinde organize etti. Ve başarılı bir performans sergiledi. Düdükler, davullar ve sloganlar eşliğinde yapılan protestolar sonucunda ÇED halkı bilgilendirme toplantısı yapılamadı. Yetkililer, tepkilerin yoğunlaşması üzerine beldeden ayrılmak zorunda kaldı.
Toplantı alanına gelenler arasında; Kırklareli milletvekili Vecdi Gündoğdu, İnece Belediye Başkanı Şehabettin Vardar, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, bazı İl Genel meclis üyeleri, Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç, kentin önde gelen aktivistlerinden Göksal Çidem, Hakan Dedeoğlu, Aydın Karakoç, CHP İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, merkez ilçe başkanı Gürcan Saatçi gibi isimler de vardı.
Bunun yanı sıra katılan platformlar arasında; Kırklareli Kent Konseyi Doğal Varlıkları Koruma ve Çalışma Grubu, Kuzey Ormanları Savunması, DAYKO, Greenpace, TEMA gibi kuruluşlar da yer aldı. Protesto gösterilerinde; “Trakyamı cehenneme çevirme”, “Elektriğin bedeli canım olmasın”, gündöndü ÇEDlemeye gelmez”, “Kömürlü termik santrale ayır”, “Ne termik ne kömür Efe ister uzun ömür”, “Ses ver nefesini verme” gibi pankartlar dikkat çekti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol