Tenekeler Yağ Güğümler Süt Dolsun

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırklareli’nin Demirköy İlçesi hariç tüm ilçelerde uygulanabilecek olan “Tenekeler Yağ Güğümler Süt Dolsun Projesi” ile ilgili ayçiçeği tohumu için %75 ve yem bitkisi tohumu için %50 hibe desteği verileceği duyurdu. Sulanabilir alanlarda 2. ürün ayçiçeği ekilişinden sonra yem bezelyesi veya macar fiği ekmeyi taahhüt eden üreticilere ayni olarak verilecek ayçiçeği tohumu için %75 ve yem bitkisi tohumu için %50 hibe desteği için 13-17 Mart 2023 tarihleri arasında il ve ilçe müdürlüklerine dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor.

Tarım ve Orman Bakanlığın yürürlüğe konan “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Demirköy İlçesi hariç Kırklareli’nin diğer tüm ilçelerde uygulanacak “Tenekeler Yağ Güğümler Süt Dolsun Projesi” ile sulanabilir alanlarda 2. ürün ayçiçeği ekilişinden sonra yem bezelyesi veya macar fiği ekmeyi taahhüt eden üreticilere ayni olarak verilecek ayçiçeği tohumu için %75 ve yem bitkisi tohumu için %50 hibe desteği verilecek. Projeden yararlanmak isteyenler 13-17/03/2023 tarihleri arasında İl/İlçe Müdürlüklerine dilekçe ile başvuruda bulunabilecek. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Biri yağ-süt-et mi dedi ? 04 Mart 2023 Cumartesi 11:58:16

    Biri yağ-süt-et mi dedi ? Bunlar Trakyalıların hayatının bir parçasıyken artık fırsatçılık yüzünden fiyatların geldiği zirveler nedeniyle yanına yaklaşılmaz oldu. Kalkmış "proje" diyorsunuz. Üreticiyi bezdirdiniz.

  2. Geçti o günler 24 Mart 2023 Cuma 01:46:11

    O bolluk günleri çoktan geçti. Şimdi kendi ürettiğimiz ürünü bile yan tarafta bakkaldan çakkaldan daha pahalıya alır hale düştük.