Tekvandocular yorgunluk attı

Kırklarelili tekvandocular uzun yıllardır geleneksel olarak
yapılan ve bu yıl 32’ncisi kutlanan Tekvandocular Gecesi’nde buluştu.

Tekvandocular kendi gecelerin de buluşup yılın yorgunluğunu atarak 2018 sezonunun çalışmalarına başlayacak olan sporcuların doyasıya eğlenerek birlik beraberlik içerisinde yeni yılda da şampiyonluklar kazanmak için söz birliği yaptılar.
Öğretmen evinde toplam 195 kişinin katılımı ile gerçekleşen geleneksel olarak 32. yapılan tekvandocular gecesi coşkuyla kutlandı. Geceye Kırklarelispor Kulübü Antrenörü Yaşar Cihangir, tekvandocular il temsilcisi Şaban Güngör, Tekirdağ Saray ilçesi Fliper Spor kulüp Başkanı ve Antrenörü Dr. Oğuzhan Tokgöz, Edirne Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Yasin Nas, Babaeski Spor Antrenörü Kazım Taşkın hocalar katılım gösterdi.
Gecede yenen yemeklerin ardından kısa bir açılış konuşmasının ardından yıl içerisinde katıldıkları uluslar arası ve ulusal maçlarda dereceye giren sporculara takdim edilen hediye ve şiltlerden sonra sporcu velilerinin Yaşar Cihangir’e çocuklarına verdikleri emeklerden dolayı teşekkürlerini sunarak plaket vermeleri alkışla karşılandı.
Veliler “Teşekkürler hocam”
Sporcu velileri adına söz alan veli yaptığı konuşmada “Ülkemizi ve ilimizin adını tüm Dünya, Avrupa ve Balkanlarda duyuran değerli hocamız Erişilmesi güç bir rekora imza atarak Kırklareli tarihinde ilkleri başarmış olan hocamız Yaşar Cihangir bu güne kadar 2- Dünya, 3 -Avrupa Şampiyonluğu, 2- Avrupa ikinciliği,1- Balkan şampiyonluğu,18-Uluslar arası derece, 93- Türkiye Şampiyonluğunun yanı sıra Türk milli takımına 25 sporcu göndererek erişilmesi güç bir rekora imza atmıştır. Emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz”
“Hocamız ile aşamayacağımız engel yok”
“Bizler sporcu aileleri ve sporcular olarak hocamızla el ele vererek birlik ve beraberlik içinde olursak aşamayacağımız engel yoktur çocuklarımızın başarısı için katkı sağlayan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” diyen sporcu velileri hocamıza minnettarız iyi ki Yaşar Cihangir gibi bir hocaya sahibiz dediler.
Minik tekvandocular okudukları Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini ardından yaptıkları gösteriler ile geceye renk kattı. Tatamide Başarılı oldukları kadar oyun pistinde de yerinde duramayan sporcular ve aileleri oynadıkları oyun ve danslarla geç saatlere kadar eğlendiler. Gecenin Sonunda 2018 Yılında daha da başarılı olacaklarını madalyalar ve kupalar kazanacaklarını belirterek çok çalışarak zirvedeki yerlerini almak için söz verdiler.
Yıl içerisinde Türkiye Şampiyonalarında ve grup müsabakalarında derece yaparak kupayla ödüllendirilen sporcular;
Nisanur Sarı
Elifnur Demir
Zeynep İnce
Batuhan Akkafa
Hasan Arık
Yaşar Cihangir;
“Velilere teşekkür ediyorum”
Gece hakkında görüşlerini sunan Yaşar Cihangir “Yorucu geçen bir yılın ardından sporcularım ve ailelerinin bir arada olması birbirleri ile tanışıp kaynaşması ayrıca yoğun antrenman programı dersler ve kurslardan bunalan çocuklarımızın biraz olsun rahatlayabilmeleri için düzenlediğimiz geceye yoğun bir katılım oldu 32 yıldan bu yana her yıl düzenli olarak yaptığımız gecemiz bir araya gelerek 2018 yılının çalışmaları için moral depoladık 2018 yılında yoğun bir program bizi bekliyor”
“Kırklareli adı tekvandoda üst sıralarda yer alıyor”
“2017 yılında bizim açımızdan kazandığımız bu başarılar beni tatmin etmedi ama genele baktığımızda bu başarıları küçümsememek gerekir. Katıldığımız turnuvalardan elde ettiğimiz başarılar ve kazandığımız madalyalar ilimizin adını başarılarıyla anılan bir konuma getirmiştir Kırklareli adı tekvando da üst sıralarda yer almaktadır. Bu da özveriyle çalışan antrenörlerimizin, derslerden sınavlardan, kurslardan arta kalan zamanlarda antrenmanlarını yapan sporcularımın, onları maddi ve manevi olarak destekleyen sporcu velilerimizin başarılarıdır. Şimdiye kadar hep bir şey söyledim benim hedefim amacım önce insan yetiştirmektir. İlkelerimden taviz vermeden belli disiplin kuralları içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğim ben hedefi olan ve bu hedefe varmak isteyen sporcularımla beraber yılmadan çalışarak 2016 yılında kazandığımız balkan ve Avrupa şampiyonluklarına yenilerini eklemek için var gücümüzle çalışacağız kazanılan başarılar bu çalışmaların eseridir. Avrupa ve balkanlarda şanlı bayrağımızı dalgalandıran sporcularımı kutluyorum bize fırsat verildiğinde neler yapabileceğimizi herkese gösterdik biz aynen değişmeden yolumuza devam edeceğiz. Bu yolda bizimle beraber olarak gecemize katılanlara kazandığımız bu başarılarda emeği olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol