Teknoloji ileri gitmekte, Kırklareli geri gitmekte ısrar ediyor

Teknolojinin hız kesmeden sürekli geliştiği ve ilerleme döneminin olduğu bu zamanlarda, Kırklareli'ndeki kurum ve kuruluşlar bu imkanları kullanmayı reddediyor. Basitçe dikkate alınmayan ve çok önemsenmeyen web siteleri, sadece iletişim bilgilerinin bulunduğu birer görsel sayfa görevi görmesi için kaderine bırakılmış durumda

Kırklareli'ndeki kurumlara ait web siteleri teknolojinin kullanımı hususunda geri sıralarda. Bilgisayar, internet derken bilişim çağının sürekli geliştiği ve günlük yaşantımızın bir parçası haline geldiği Kırklareli'nde devlet kurumları ve özel sektör tarafından kullanılan web siteleri, ellerinde bulunan bu imkanı kullanmayarak teknolojiye uzak kalmayı tercih ediyor. Özellikle son zamanlarda artan internet kullanımı ve kullanıcılarının bilgilenmek amaçlı değerlendirdiği web siteleri, kurum veya kuruluşlardan bir açıklama, bilgilendirme yayınları yada kurumlar hakkında değerlendirmelerin olmaması sebebiyle "Boş yere duruyor" tabirine yer veriyor.
Kurum ve kuruluşlara gelen web sitesi açma zorunluluğunu tamamlarmışçasına sadece görsel olarak "Web sitemiz var" denebilecek kadar bir sitenin olması görünümü, özellikle Kırklareli gibi eğitimin öncü olduğu ve teknolojiye önem verilen bir şehirde kurumların hem içeriye hem de şehrimizin dışına kötü görünmesine neden oluyor.
Günlük yarım saatlik bir süre web siteleri için ayrılamıyor
Bilginin ve bilimin sürekli gelişerek gençlere aktarıldığı Kırklareli'nde, yaşanan yeniliklere ayak uyduramayan web sitelerimiz, dışarıdan şehrimizdeki web siteleri için internette dolaşan kullanıcılara kötü bir görünüm bırakıyor. İnternetin kullanılamaması sebebiyle de Kırklareli hakkında bilgi almak isteyenler artık bu web sitelerini takip etmeyi bırakıyor.
Siteler sadece iletişim için kullanılıyor
İlimizde kullanılan çoğu web sitesi, kendi bünyesinde bulunan kuruluş hakkında bilgilendirme yapılması konusunda eksik kalırken, geri kalan web sitelerine sahip kuruluşlar, ellerindeki imkanı sadece internette kendi kuruluşlarına ulaşılabilmesi amacıyla iletişim bilgilerinin görüntülenmesi için kullanıyor. Hal böyle olunca Kırklareli'nde yaşanabilecek birçok gelişme de ilimizde yaşanmıyor. Özellikle Kırklareli'nde ihtiyacımız olan tanıtım görevini yapacak web siteleri, bu büyük eksikliğiyle teknolojinin geliştiği ve imkanların arttığı zamanımızda Kırklareli'ni boş bir şehir olarak gösteriyor.
2012'den kalma etkinlik bilgileri duruyor!
Kırklareli'nde çok sayıda sosyal etkinlik, çalışma, seminer ve konferanslar olmasına rağmen bunların duyurulmaması, kurum ve kuruluşların kendi yaptıkları çalışmalardan vatandaşları haberdar etmemesine bir anlam yüklenemezken, ilimizdeki kurum ve kuruluşların web siteleri bu eski görünümleri ile internet kullanıcılarını kendinden uzaklaştırıyor.
Bu web sitelerine örnek verecek olursak, uzun zamandır kullanılmayan fakat Kırklareli'nde önemli gelişmelere ev sahipliği yapan Atatürk Toprak Su ve Meteoroloji Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nün kullanmış olduğu www.kirklarelitopraksu.gov.tr sitesini gösterebiliriz. 13 farklı haberin gösterildiği sitenin anasayfasında 2012 yılına ait haberler ve duyurular bulunuyor. Neredeyse hiç kullanılmıyor izlenimi verilen site, eski yayınlarla kendi başına kötü bir görünüm verebiliyor.
En başta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden         kaybettik
Kırklareli'nin tanıtımında önemli rol oynayan fakat yine büyük eksikliklere sahip olan web sitelerinden bir tanesi de Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün kullandığı web sitesi olan www.kirklarelikulturturizm.gov.tr adresi olarak karşımıza çıkıyor. Kırklareli'nin il genelinde çeşitli yerlerinin tanıtım yazılarının yer aldığı web sitesinde, ilçelerimizden ve ilimizden fotoğraflar ve doğal, turistik bölgelerimizden bilgiler yer alıyor. Fakat sitenin tasarımına dikkat ettiğimizde kurumun çalışmalarının gösterildiği hiçbir bölüm dikkat çekmiyor. Böyle bir durumda insanın aklına ise kurumun hiçbir çalışmasının olmadığı düşüncesi geliyor.
Birçok çalışmaya imza atan Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün, web sitesinde bu çalışmalarına yer vermemiş olması ve bu çalışmaları dışarıdan ilimiz hakkında bilgi alacak insanlara aktaracak bir gösterim alanının sitede bulunmaması oldukça üzücü bir görünüm bırakıyor. Ayrıca son zamanlarda bazı web sitelerinin yaptığı yenileme çalışmalarının yanında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün oldukça geri bir görünüm bırakması ve eski bir web sitesi tasarımına sahip olması, ilimizde turizme gereken ilgilinin gösterilmediği izlenimini bırakıyor.
Görevlerinin başlamasına rağmen belediyeler çok rahat
Yerel seçim döneminin atlatılması ve belediyelerin çalışmalarının tekrar başlamasına rağmen birçok belediye web sitesi güncelleme ve yenilikler konusunda teknolojinin çok gerisinde kalıyor. Belediye sitelerinden en çok dikkat çekeni ise Kofçaz Belediyesi'nin web sitesi olarak göze çarpıyor.
www.kofcaz.bel.tr adresi üzerinde bulunan ve bir "Belediye Web Sitesi" olarak dikkat çeken site, "Joomla" ya bağlı bir web sitesi olarak göz önünde duruyor. Sitede dikkat çeken en büyük sorun ise "Sitenin Olmaması" gibi ilginç bir deyim ile karşımıza çıkıyor. Uzun bir süredir kapalı olan web sitesi, giriş yapmaya çalıştığınızda karşınıza Joomla kullanıcı girişi ile internet kullanıcılarını karşılıyor. İki aydan uzun bir süredir "Site şu anda güncellenmektedir. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz" yazısının bulunduğu web sitesi, kullanıcıların akıllarında "Acaba ne kadar mükemmel bir site gelecek ki bu kadar bekletti" gibi alaycı bir düşüncenin de yer edinmesine sebep oluyor.
Kofçaz Kaymakamlığı'nın da çok geri kalmadığı teknoloji yarışında, sitenin oldukça eski tasarımı ve 23 Nisan'dan 23 Nisan'a etkinlik haberlerinin bulunması, "Şaka Gibi" tabirini Kofçaz Kaymakamlığı'nın eline almasına olanak veriyor. Sitenin eski tasarımı bir kenara, anasayfasında 23 Nisan etkinlik haberlerinden başka bir şey olmaması, Kırklareli gibi gelişmekte olan bir şehrin içler acısı bilim yönünü gözler önüne seriyor.
İnternet kullanımında içler acısı görüntüler sergiliyoruz
Saymakla bitirilemeyecek kadar çok sayıda internet kullanımı konusunda geri olduğumuz web sitelerinin Kırklareli'ne ait kurum ve kuruluş siteleri olması üzücü bir durumu karşımıza çıkarıyor. Birkaç örnekle anlatılmaya çalışılsa da il merkezine dahil ve ilçelere ait web sitelerini gezdiğinizde, her birinin farklı eksiklikleri ve birbirini tamamlayamayan daha niceleri ile Kırklareli'nin dışarı tanıtımının ve turizm için beklentilerinin boşa olduğunu açıkça söylüyor.
Hiçbir şey yapmadan bir şeyler olmasını bekliyoruz
Kırklareli'nin Hardaliyesi, Üzümü, Peyniri, Köftesi var diye sürekli gurur duyarak söylediğimiz günümüzde, "Bir de Kırklareli'ni dışarıya tanıtabilirsek" düşüncesiyle kendimizi komik duruma düşürür hale geldik. Yapılabilecek birçok şeyin yanında Kırklareli'nin tanıtımı için öncelikle insanların merak etmesi ve öğrenmesinin sağlanabileceği, dikkat çekebileceğimiz web sitelerinin ve internet kullanımının oldukça geri olması, ilimizde büyük bir eksikliği de ortaya çıkardı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol