Tekerleğin peşinden

Nihat Özge, Yücel Mert, Fikret Kayrak, Erkan Kayrak, Uğur Ünlütürk ve Faruk Sözen’den oluşan bisiklet ekibi içlerindeki özgürlük ruhunun haykırışlarına daha fazla dayanamadılar ve bisikletlerine atlayıp Avrupa’yı turladılar. Kırklareli Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü ile PH (Pınarhisar Doğa Grubu) Doğa Grubunun ortaklaşa düzenlediği 3. Avrupa Bisiklet turu kapsamında, rakamsal olarak belki yaşlı ama ruhları genç bisiklet severler, farklı coğrafyalarda pedal çevirmenin keyfini yaşadılar…

“Oralara bisikletle nasıl gittiniz?”
Bisikletle karış karış gezdikleri Avrupa turunun ardından belki de en çok karşılaştıkları soru bu oldu. Halbuki onlar hızlı araçların içerisinde kısılıp kalmaktansa, sadece kas gücüyle gitmeyi, görmeyi, insanlarla iletişim kurmayı, kısacası “yaşamayı” tercih ettiler. Mesafeler önemli değildi. Çünkü o tiryakilik yaratan yolların çağrısının sesine daha fazla karşı koyamayacaklarını anladılar. Böylece düştüler yollara…
Pedallara asılma zamanı…
Kırklareli Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Klubü ve PH (Pınarhisar Doğa Grubu) Doğa Grubunun ortaklaşa düzenlediği 3. Avrupa Bisiklet turu, yaşanan birçok aksiliğe rağmen tamamlandı.
Nihat Özge, Yücel Mert, Fikret Kayrak, Erkan Kayrak, Uğur Ünlütürk ve Faruk Sözen’den oluşan bisiklet ekibi Hasan Özyenice’nin kaptanlığını yaptığı minibüsün üstüne Bisikletlerini yükleyerek 09.07.2017 Pazar günü turun başlayacağı Basel’e doğru yola koyuldu.
Nihat Özge maceranın kalanını kendi kalemiyle şöyle anlattı;
Macera başlıyor
“2014 Temmuz Ayında “Tuna’nın Kaynağından Budapeşte’ye” sloganıyla yaptığımız ilk bisiklet turumuz Tuna Nehrinin Karaormanlar bölgesindeki kaynağın çıktığı Donaueschingen Kasabası’nda başlamış, 1280km’lik yolculuk 12 günde tamamlanarak Budapeşte’ye yakın Estergon Kalesi’nde sona ermişti.
2015 Haziranda yaptığımız 2. Bisiklet tur organizasyonumuz Prag-Paris olarak belirlenmiş fakat aşırı yağmur ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 9.günde 750km’lik bir yol katedilerek tam anlamıyla amacına ulaşılamamıştı. Fakat Bisiklet Parkuru Esnasında Almanya, Belçika ve Fransa’daki şehir ve kasaba turlarımız bu ülkeleri daha iyi tanımamıza vesile olmuştu.
9 Temmuz 2017 Pazar günü başlayan 3. Bisiklet Turumuz ilk iki turdan cesaret alarak çok farklı amaçlarla başlamıştı. Sofya, Belgrad, Zagrep ve Lyubliana başkentleri transit geçilmiş rota Venedik’e çevrilmişti.
Her şey çok iyi gidiyordu derken, Verona yakınlarındaki San Bonifacio Kasabası sınırda devirdaim pompası arızalanmış, turun ilk olumsuz işareti olarak karşımıza çıkmıştı.
Venedikte’ki sanat eserlerini, Kültür ve Doğa güzelliklerinin arkada bırakıp, Milano üzerinden turun başlayacağı yer olan Basel’e geldiğimizde tarih 14.07.2017 olmuştu.
Bisikletleri minibüsten indirip, Fransa sınırları içinde Ren Nehrini sağımızda bırakarak turumuza başladık.
İlk gün EuroVelo Bisiklet turlarının en güzellerinden biri olan (Route 15) bu güzergâhı 70km alarak aştık. 2. gün bu kez Ren Nehrini sol tarafımıza alarak Almanya’da bisiklet sürdük. 3.4. ve 5. günlerde Fransa’da Strasbourg Almanya’da Freiburg şehirlerinde bisikletlerimizle saatlerce dolaştık. Strasbourgtaki Notra Dame Kilisesinin önünde dondurmalarımızı yedik. Freiburg Almanyanın Heiderborg ve Tübingen ile birlikte dünyaca ünlü üniversitelerin yer aldığı saygın bir üniversite şehridir. Fazıl Say’ın müzik yüksekokuluna bir müddet devam ettiği yer olarak da bilinir. Bisiklet turumuzun 6. gününde Almanya’nın Baden-Baden iline bağlı Bühl kasabasına ulaştık. Bulunduğumuz yer olan Stollhafen köyündeki Camping’te yüzerek ve güneşlenerek vakit geçirdik. Bu arada Badeb-Baden ve Karlsruhe gibi şehirciliğin efsaneleri arasında yer alan iki güzel kentte bisiklet sürdük.
22 gün hesapladığımız Kültür ve Bisiklet turumuz 17.günde elimizde olmayan nedenlerle erken sona erdi.
Biz Karayoluyla Karlsruhe-Sofya-Edirne-Babaeski yoluyla dönerken arabamız, bisikletlerimiz ve eşyalarımız bir çekici eşliğinde Türkiye’ye gelmeye çalışıyordu.
Gelecek yıl bir başka macerada buluşmak dileğiyle…”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol