Teke Deresi Kirlilik Tartışması Sürüyor

İlimiz İnece Beldesi sınırları içersinde bulunan Teke Deresindeki kirlilik konusunda kurumlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yapılan şikayetler ve görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Kırklareli Valiliği konuyla alakalı araştırma başlatmıştı. Araştırma sonucunda Valilik tarafından yapılan açıklamada İnece Belediyesinin arıtma tesisinden Teke Deresi’ne arıtılmadan, atık su bırakıldığı ifade edildi. İnece Belediye Başkanı Şahabettin Vardar da dün itibariyle karşı açıklamada bulunarak kurumlarının arıtmadan dereye atık su bırakmadığını savundu.

Teke deresi kirliliği konusunda tartışma devam ediyor. Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada İnece Belediyesi’nin dereye arıtmadan atık su bıraktığını söyledi. Yapılan yazılı açıklama da şunlar kaydedildi: “Bazı basın yayın organları ve sosyal medyada İlimizdeki Teke deresinin kirlilikten beyaz akmasının gündeme gelmesinin ardından Valiliğimiz tarafından görevli kurumlara ivedilikle inceleme yapılması talimatı verilmiştir.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda İnece Belediyesi arıtma tesisinden Teke Deresi’ne arıtılmadan, atık su bırakıldığı tespit edilmiştir. Sorumlular hakkında gerekli hukuki yaptırımlar tesis edilmiştir.”
Valiliğin yaptığı basın açıklaması üzerine dün 10.00’da Başkan makamında basın açıklaması yapan İnece Belediye Başkanı Şahabettin Vardar, arıtma tesisinde suyun ilk arıtmadan önceki fotoğraflarını ve diğer fotoğrafları kamuoyuyla paylaştı.
Vardar tarafından yapılan açıklamada şu sözler kullanıldı; “Kırklareli Valiliği, İl Basın Halk ve İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan kamuoyu basın açıklamasında Kurumumuz hedef gösterilerek gerçeğe aykırı bir biçimde İnece Belediyesine ait Atıksu Arıtma Tesisinden su arıtılmadan Teke Deresine atıksu bırakıldığı iddia edilmiş ise de tesisimiz düzgün bir biçimde çalışmakta olup Teke Deresine arıtılmadan su bırakılması kesinlikle söz konusu değildir. Teke Deresi etrafında birçok işletme/tesis bulunmakta olup, bahse konu kirliliğin tek sebebinin Belediyemiz olarak kamuoyunda algı yaratılmasını kabul etmiyoruz. Belediyemiz sınırları içerisinde yer alan kanalizasyon şebeke hattımıza bağlı işletmeler tarafından gerekli önlemler alınmakta olup geçmiş dönemde yaşanan yoğunluklar bundan sonra zaten yaşanmayacaktır. Kaldı ki Teke Deresinin Arıtma Tesisimizin üzerinde yer alan bölümünde ve arıtma tesisimizin aşağısında kalan bölümünde de birçok işletmenin Teke Deresine atık bırakma ihtimali bulunmaktadır. Bu sebeple İnece Belediyesi olarak biz üstümüze düşen sorumluluk ve gereklilikleri bugüne kadar yerine getirdiğimiz gibi bundan sonra da elimizden gelenin en iyisini yapmak için gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol