Tefecilik yapan 4 kişi yakalandı 11 mağdur ifade veriyor

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesinde “tefecilik ve yağma” suçu kapsamında teknik takibe alınan 5 şüphelinin yakalanması için başlatılan operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada silah, bir miktar para ve 22 adet senet bulundu. Olayla ilgili mağdur olduğu belirlenen 11 kişinin ifadesine başvuruldu.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Lüleburgaz Kom. Grup Amirliği görevlilerince, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde “Tefecilik-Yağma” suçu kapsamında 5 şahsa yönelik başlatılan teknik takip sonucu, şahısların maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara faizle para verdikleri bu paraları tahsil ederken baskı kurdukları ve tehdit ettikleri tespit edildi.
Şüpheli 5 şahsın yakalanması amacıyla Lüleburgaz’da 3 ikamet 1 iş yeri, Aydın ilinde 1 ikamette gerçekleştirilen aramada şüphelilerden 4’ü yakalanarak gözaltına alındı. 
Bahsekonu yerlerde yapılan aramalarda 22 adet senet, mağdur bir şahsa imzalattırılmış 1 adet ikamet satış sözleşmesi, 133 bin 980 TL para, 2 adet tabanca ve tabancalara ait 88 adet 9 mm fişek ve 8 adet kurusıkı tabanca fişeği ele geçirildi. 
Olayla ilgili mağdur oludğu belirlenen 11 şahsın ifadelerinin alınmasına başlandı. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol