Tedbiri elden bırakma Kırklareli

Kış aylarına girmemiz ile birlikte COVİD-19 vakalarında yeniden artış yaşanmaya başladı. Her ne kadar aşılamada ilimiz ilk 10’da yer alsa da, verilere göre Trakya’da vaka sayılarında hissedilir bir artış yaşanmakta. HES uygulamasında Kırklareli’nin kırmızı renge büründüğü dikkat çekerken, uzmanlar vatandaşın bireysel tedbirlere dikkat etmemesi halinde vaka sayılarındaki artışın devam edeceğini vurguluyorlar.

Sağlık Bakanlığı’nın 17 Kasım 2021 verilerine göre Türkiye'de 358 bin 784 Kovid-19 testi yapıldı, 23 bin 867 kişinin testi pozitif çıktı, 229 kişi yaşamını yitirdi. 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 80,30, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 90,12 olarak gerçekleşti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı sayısı 118 milyon 883 bin 70'e yükseldi. En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Ordu, Amasya, Osmaniye, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur oldu. Sosyal medyadan paylaşım yapan Bakan Koca, "Tedbir, gerekli olduğu yerde alınmalı. Örneğin yakınınızda kimse yoksa maske gereksiz, insan yoğunluğunun fazla olduğu ortamlardaysa maske vazgeçilmezdir. Şartlar zamanla tedbir yorgunluğuna ve ciddi ihmale yol açtı. Mevsim kış. Tedbirleri makul şekilde tekrar uygulamaya koyalım." ifadelerini kullandı.
Trakya’da
vaka artışı
Yine geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı koronavirüs vaka tablosuna göre, Trakya illeri, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de vaka sayıları artış göstermişti. Edirne, koronavirüs vaka sayısı artan 9'uncu il olmuştu. Açıklanan son rakamlarla birlikte Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki koronavirüs yoğunluk haritası da kırmızıya büründü.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. KARAKAŞ VE KARACAİBRAHİM MAHALLELERİ İLE AKALAR VE YAYLA MAHALLELERİNİN ÜÇTE BİRLİK KISMI KIRMIZI BULGAR MAACIRLARI KÜRDİLİ HİCAZKAR VE HER BİRİ PATATES CİPSİ KİNG DOSTLARIMIZ ROMANELLOLAR DAHA RİSKSİZ DURUMDALAR. BAKINIZ ŞEHİR HAYATINA BİR TÜRLÜ ADAPTE OLAMAYAN VE APARTMANIN İÇİNDE BİLE KAPILAR AÇIK HALDE MERDİVENDE OTURUP HAVADAN SUDAN KONUŞAN BALKAN KÖYLÜLERİ AKALAR MAHALLESİNİN KIRMIZI ÇIKINTISINI OLUŞTURUYOR. ATATÜRKÇÜ VE AŞI FANATİĞİ İSTASYON CİVARI LÜMPENLERİ VE ŞEHİR İÇİ MEMUR TAYFASI YİNE BU AŞILANDIK YIRTTIK KAFASI YÜZÜNDEN O BİÇİM! EYYORLAMAM BU KADAR.

  2. arif olan anlasın 19 Kasım 2021 Cuma 21:49:49

    Bilgeliğin bilindiği kadim günlerde anneler arasında bir atasözü dile getirilir sağlıklı bir bebek için "Ağzında gümüş kaşıkla doğmuş" denilirdi. Anneler ne yapın edin bebelerinizin mamalarını gümüş kaşıkla yedirin ve son bir özveri ile çocuklarınızın ellerine birer gümüş çatal kaşık verin sofranızda sağlıkları için...

  3. Hayatlar kurtaracak ve hayat boyu her hastalığa karşı sağlıklı kalmayı sağlayacak kadim bir halk sağlığı uygulamasına ilişkin yorumları neden vermezsiniz bir damla insancıllığınız yok mu?

  4. Lösemili sayısız insana dahi şifa verebilecek en etkili doğal ve en hiçbir yan etkisiz sağlık pratiği bilgisi neden sizleri korkutuyor?

  5. Aşı dediklerinizin neler içerdiklerini ve onların uzun vadeli ne gibi yan etkilerine ilişkin yine bağımsız tıp otoritelerinin bilimsel uyarılarından haberiniz var mı?

  6. Amerikan fonlu Vuhan lab imâli sentetik-eklektik ve AI programlı bu grip virüsüne karşı daha kaç defa daha aşı gerekecek?