“Taşeron İşçiler Maaş Promosyonu alacak”

Hak İş Kırklareli İl Temsilcisi Ali Özsevimli, taşeron işçilerin kadroya geçişiyle birlikte maaş promosyonu alacağını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun taşeron işçilerin banka maaş promosyon ödemelerine ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendiren Hak İş Kırklareli İl Temsilcisi Ali Özsevimli, Bakan Sarıoeroğlu’nun sözlerini anımsatarak; yurt genelinde 750 bin civarında taşeron işçinin 3 Nisan 2018 tarihi itibarıyla sürekli kamu işçisi statüsüne geçeceğini, daimi kamu işçisi olarak çalışmaya devam edecek olan taşeron işçilerin yeni maddi imkanlara da kavuşacağını belirtti.
Bakan Sarıoeroğlu’nun daha önce yapılan açıklamalarda söz konusu işçilere yıllık 52 yevmiye tutarında ikramiye verileceği açıklandığını anımsatan Özsevimli, ayrıca işçilere yapılacak olan toplu sözleşmelerde elde edilen haklardan da yararlanacaklarını söylediğini bununla beraber merak edilen konulardan birinin de maaş promosyonu verilip verilmeyeceğine ilişkin olduğunu söyledi.
Özsevimli, Bakan Sarıeroğlu’nun kendi çalışanları için bankalarla maaş promosyon anlaşması imzaladıklarını, taşerondan kadroya geçen işçilerin de bu promosyon ödemesinden ilk defa yararlanacaklarını açıkladığını, kadroya geçen işçilerin 1.500 TL ile 2.500 TL arasında maaş promosyonu alacağını belirttiğini dile getirdi. Özsevimli ayrıca işçiler arasında bankalardan kaynaklı promasyon farkı olabileceğini ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol