“Taş Ocaklarının Verdiği Zararı Nasıl Telafi Edeceksiniz?”

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, ilimiz sınırları içinde yer alan taş ocakları ve sanayi tesislerinin doğaya verdiği zarar ile ilgili soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, TBMM’de yaptığı konuşmada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.
“Su kaynaklarına sahip çıkmak, gelişmesine katkıda bulunmak, kaynakların korunmasını
sağlamak yaşamsal önem
taşımaktadır”
MilletvekiliGündoğdu taş ocakları ve sanayi tesislerinin Kırklareli doğasına verdiği zarara ilişkin açıklama yaparak; “İklim değişikliği ile birlikte doğanın rant uğruna akıldışı bir şekilde hoyratça kullanımı sonucu su temini ve beslenme günümüzün en önemli yaşamsal sorunu haline gelmiştir. Dünyada su kaynakları her geçen gün azalmakta ve temiz suya ulaşabilme imkânları zorlaşmaktadır.
Su kaynaklarına sahip çıkmak, gelişmesine katkıda bulunmak, kaynakların korunmasını sağlamak yaşamsal önem taşımaktadır.
Kırklareli ilimizdeki plansız sanayileşme sonucu su kaynakları azalmakta, mevcut içme ve kullanma su kaynakları ise süratle kirlenmektedir.
Özellikle,yerleşim alanlarının yakınında, bağ, bahçe ve orman alanlarında ardı ardına işletmeye açılan ve açılacak olan taş ocakları, kırma eleme tesisleri telafi edilemeyecek zararlara neden olmaktadır” dedi.
Gündoğdu soru önergesinde şu ifadeleri kullandı; “Bu doğrultuda; Kırklareli sınırları içerisinde işletme izni verilen ve izin süreci devam eden taş ocağı ve kırma eleme tesislerinin tarımsal üretim merkezi ve bereketli topraklarımızda su kaynaklarımıza ve bitki örtüsüne verdiği zararları nasıl telafi edeceksiniz, artan taş ocakları nedeniyle su kaynaklarının çekilmesi ve yer değiştirmesi sonucu suya ulaşımı daha kolay ve ucuz hale nasıl getireceksiniz?
Kırklareli sınırlarında Devlet Demir Yolları İşletmeleri Genel Müdürlüğü ait Kireçtaşı Ocağı, Kırma Eleme ve Mekanik Plent Tesis ve Ocak Alan Genişletme projeleri kimler tarafından gerçekleştirilmektedir, anılan projeleri gerçekleştirmek üzere verilen şirket ve şirketler hangileridir, hangi usul ve esaslara göre ilgili şirketler seçilmiştir?” (B.Uçarkuş (Gültekin)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol