Tartışmalı İspanya gezisi kabul edildiği Mecliste hedef basın mensuplarıydı

İl Genel Meclisi Ekim Ayı son birleşim toplantısında, önceki tarihlerde 4 kez Kırklareli Valiliği tarafından İl Genel Meclisi’ne geri gönderilen İspanya gezisi görüşüldü. Atık çamur yönetimi ve tesislerinin görülüp, incelenmesi için yurt dışı inceleme ve araştırma çalışmasının İspanya’da yapılmasına ilişkin Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Komisyonunca hazırlanan rapor okundu.
Grup sözcüleri konuyla ilgili görüş belirtti
Komisyon raporunu CHP Grup Sözcüsü Çetin Şinikoğlu okurken, gezinin yararlı olunacağından bahsedildi. Okunan komisyon raporunun ardından İl Genel Meclis Üyeleri sırayla söz aldı ve konu ile ilgili verecekleri kararları açıkladı. İl Genel Meclis Üyesi Cavit Çağlayan; “Konuyla ilgili grup kararımız yok. Genel anlamda dış ve teknik gezilerin yapılması Meclis Üyelerinin ufkunu açabilir. Grup kararı olmadığı için serbest oy kullanacağız” derken AK Parti Grup Sözcüsü Nihat Sağlam; “Meclis olarak çoğunluk olarak gidilmesine gerek yoktur dedik. Ben şahsi olarak hayır oyu vereceğim” ifadelerini kullandı. Bağımsızlar Grubu adına söz alan İl Genel Meclis Üyesi Sadık Aykanat; “Gezinin faydalı olup, Meclis üyelerinin ufkunu açacağını düşünüyorum” diyerek rapor hakkında olumlu oy kullanacaklarını söylediler.
“Yaptığımız önemli işleri yazmıyorsunuz”
Grupların karar açıklamasının ardından meclis üyeleri son günlerde Kırklareli basınında çıkan “İspanya gezisi” haberleri hakkında açıklamalarda bulundu. Basının kendilerine yargısız infaz yaptığını söyleyen meclis üyeleri İl Genel Meclisinin 3 yıldır herhangi bir geziye gitmediğini bu nedenle bu gezinin çarptırıldığını söylediler. Meclisin yaptığı icraatların basın da yer almadığını iddia ederek “Yaptığımız önemli işleri yazmıyorsunuz. Hazırladığımız raporlar TBMM’ye damga vurmuşken, yerel basın bunları görmüyor fil gibi üzerimize basmaya çalışıyor” ifadelerini kullandılar. Yerel basın olarak İl Genel Meclisimizin yaptığı önemli icraatları gazetelerimiz sayfalarında paylaşıyoruz ve paylaşmaya devam edeceğiz. Meclis üyelerinin cevaben bu sözleri sarf ettikleri haberin olduğu gün bir diğer yayın organımızda İl Genel Meclisimizin ilimize kazandırmayı planladığı sağlık projelerini okurlarımızla paylaştık. Önadım Medya grubu olarak ilimize katma değer katacak, herhangi bir geziye karşı çıkmayacağımız gibi halkın parasıyla topluca bir geziden duyacağımız rahatsızlığı dile getirdik. Meclis üyelerinin yaptığı konuşmaların ardından basın mensuplarının cevap hakkına CHP Grup Sözcüsü Çetin Şinikoğlu, basın mensuplarının sözünü keserek izin vermedi. Konuşmalarından ardından komisyon raporu oylamaya sunuldu. Madde 19 kabul, 2 ret ve 3 çekimser oy ile kabul edildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Basın özgürdür ama 07 Ekim 2018 Pazar 22:49:29

    Lafa gelince basın özgürdür. Sesi kısılamaz. Amaaaaaa... Ama beylerin hoşlanmadığı konular konuşuluyor yazıyorsa basın o kadar özgür olmayabilir :)