Tarlada üretiyor, internette satıyor

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel, Pınarhisar İlçe Müdürü Fatih Tınmaz ve KTV Şube Müdürlüğü Personeli Birgül Kılıç ile birlikte geçtiğimiz gün Pınarhisar’ın Tozaklı Köyü’nde ailesi ile birlikte yaşayan, yaz döneminde açık tarlada ürettiği sebzeleri internet aracılığı ile satan kadın
çiftçi Pınar Karagöz'ü ziyaret etti. Karagöz ziyaret esnasında yaptığı açıklamada üretimini kimyasal ilaç kullanmadan yapmaya çalıştığını ve bu sebeple de yetiştirdiği sebzelerin tüketici tarafından özellikle tercih edildiğini dile getirdi.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel, Pınarhisar İlçe Müdürü Fatih Tınmaz ve KTV Şube Müdürlüğü Personeli Birgül Kılıç ile birlikte geçtiğimiz gün Pınarhisar’ın Tozaklı Köyü’nde yaşayan kadın çiftçi Pınar Karagöz'ü ziyaret etti.
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel’in kadın çiftçi Pınar Karagöz ziyaretine, Tozaklı Köyü Muhtarı Erdinç Kılıç’da eşlik etti. Muhtar Erdinç Kılıç, köyde kadınlarla birlikte üretim için bir takım projeleri olduğunu dile getirdi.
Üretici Karagöz, ziyarette yaptığı açıklamada ailesi ile beraber yaz döneminde açık tarlada ürettiği sebzeleri internet aracılığı ile sattığını, bir kısım sebzeyi ise salça, sos, turşu, konserve haline getirerek pazarladığını ifade etti.  Karagöz, üretimini kimyasal ilaç kullanmadan yapmaya çalıştığını ve bu sebeple de yetiştirdiği sebzelerin tüketici tarafından özellikle tercih edildiğini dile getirdi.  Ayrıca kadın çiftçi Pınar Karagöz, kış sebzeleri yetiştirdiği açık bahçesinin yanında amatör olarak kurduğu serasında ise marul, maydanoz, taze soğan gibi sebzeleri periyotlar halinde ekerek müşterilerine ürün temin ediyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol