Tarımsal Üretimde Teknoloji Hamlesi

İlimiz Lüleburgaz ilçesinde üretim yapan Balmuk Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi devlet destekleri sayesinde süt sağım robotlarına kavuştu. Tarım ve Orman İl Müdürü Funda Eylem Özel, işletmeye ziyarette projeyi incelerken, ilimizdeki üreticilere hibe programlarından faydalanmaları tavsiyesinde bulundu.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi 10.Etap kapsamında, Lüleburgaz ilçemize bağlı Akçaköy'de bulunan Balmuk Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine ait olan hayvancılık işletmesine yüzde 50 hibe desteği ile alınan süt sağım robotları İl Müdürü Funda Eylem Özel, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Evren Gülpınar ve teknik ekiple birlikte projeyi yerinde inceledi.
Özel’den hibe programlarına başvuru tavsiyesi
İşletmeyi gezen Müdürü Funda Eylem Özel, yatırımcı Cavit Balmuk'tan robotların işletmeye katkıları hakkında bilgi aldı. Özel, ilimizde bulunan tüm işletmelerimizin bundan sonraki hibe programlarından faydalanmaları için başvuruda bulunmaları gerektiğini vurgulayarak proje yerinden ayrıldılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol