Tarımsal Destekler Belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ülkemizde ki çiftçilere 2019 yılında ödenecek olan desteklemelerin tutarları belirlendi. Özellikle ilimizde de üretimi yaygın olan buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi ürünlere dekar başına 19 lirası mazot, 8 lirası gübre olmak üzere 27 lira destek verilecek. Toprak analizi desteği olarak asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde, her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili toprak analiz laboratuvarlarına 40 lira destek olunacak. Organik tarım için ise kategorilerine göre dekar başına 5 ile 70 lira arasında destek ödemesi yapılacak.

2019 yılı Tarım desteklemeleri açıklandı. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında bu yıl buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 19 lirası mazot, 8 lirası gübre olmak üzere 27 lira destek verilecek
Nadas için dekar başına
ekstra 8 liralık mazot desteği ödenecek
ÇKS'ye dahil Kırklarelili çiftçiler de Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında, buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 19 lirası mazot, 8 lirası gübre olmak üzere toplam 27 lira, nohut, kuru fasulye, mercimek için 22 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 26 lira, patates için 27 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 31 lira, yağlık ayçiçeği için 26 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 30 lira, dane mısır için 25 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 29 lira, kuru soğan, kanola, aspir, yem bitkileri için 17 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 21 lira destek verilecek. Nadas için ise dekar başına ekstra 8 liralık mazot desteği ödenecek.
Toprak analizi desteği olarak asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde, her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili toprak analiz laboratuvarlarına 40 lira destek olunacak. Organik tarım için kategorilerine göre dekar başına 5 ile 70 lira destek ödemesi yapılacak.
Su kısıtı olan bölgelere
destekler daha fazla
Su kısıtı olan bölgelerde nohut, mercimek ekenlere verilen fark ödemesine ilave yüzde 50 destek ödenecek. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında desteklenen ürünlerin havza dışında yetiştirilmesi durumunda belirlenen ürünlere mazot, gübre, fark ödemesi, yurt içi sertifikalı tohum kullanım, yem bitkileri ve fındık alan bazlı gelir desteği ödenmeyecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol