“Tarıma Dayalı İhtisas OSB" kurulacak

Kırklareli’nin Kavaklı Beldesi’ne "Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kurulacak. Kavaklı Beldesinde 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulması planlanan bölge süt sığırcılığı alanında modern aile işletmelerine yüksek standartlarda süt sığırcılığı ve süt ürünleri üretimi yapma imkanı ağlayacak altyapı olanaklarına sahip olacak. Kırklareli Valiliği himayelerinde fizibilite ve ön hazırlık çalışmaları yapılan "Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kurulması kapsamında ilk toplantı dün yapıldı.

Kırklareli Merkez’e bağlı Kavaklı Beldesi’ne "KırklareliTarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kurulacak.Kırklareli Valiliği himayelerinde fizibilite ve ön hazırlık çalışmaları yapılan "KırklareliTarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kurulması kapsamında Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in Başkanlığında 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü çalışma toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda, Türkiye çapında süt sığırcılığı alanında örnek olması hedeflenen ve Kırklareli’nde özellikle aile işletmeleri tarafından yapılan süt sığırcılığı faaliyetlerinin geliştirilmesi için büyük önem taşıyan Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulumu için start verildi. Gerçekleşen toplantıda, kurucu heyet tarafından niyet beyanı ortaya konularak, resmi kuruluş işlemlerine başlama kararı alındı.
Kırklareli İli Kavaklı Beldesinde 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulması planlanan bölge süt sığırcılığı alanında modern aile işletmelerine yüksek standartlarda süt sığırcılığı ve süt ürünleri üretimi yapma imkanıağlayacak altyapı olanaklarına sahip olacak. Vali Bilgin,gerçekleşen toplantıda, Kavaklı Beldesi’nde kurulmasıplanlanan Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin devletimizin destekleri ile daha da büyüterekbütün ilçe ve köylerinden bulunan hayvancılık işletmelerinin bu bölgede yer almasını ve yüksek standartlarda ve verimlilikte üretim yapan aile işletmelerine dönüştürüleceğini ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol