Tarım ve Hayvancılık Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

İlimizde gerçekleştirilen tarım ve hayvancılık faaliyetlerini değerlendirmek amacıyla dün Kırklareli Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda “Tarım ve Hayvancılık Değerlendirme Toplantısı”
gerçekleştirildi. Toplantıda Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, borsanın faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirirken, İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel ise Kırsal Kalkınma Destekleri Programı ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.

Kırklareli Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda yapılan “Tarım ve Hayvancılık Değerlendirme Toplantısı”na Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel ile İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel’in yanı sıra kooperatif başkanları, muhtarlar ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri katılım sağladı. 

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, toplantıda ilk olarak Canlı Hayvan Borsası Satış Tesisleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Canlı Hayvan Borsası’nın yaklaşık 8 aydır çalıştığını belirten Altıntel, canlı hayvan borsası ile kayıt dışı ve sağlıksız koşullarda alım satımın önüne geçilmesi, bölgemizin hayvancılık altyapısının ve fiziki koşullarının modern sistemler ve teknoloji kullanımıyla iyileştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti. Altıntel, konuşmasının devamında oda olarak ilimizin gelişimi adına yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. Turhan Altıntel, Türkiye’de 442 adet ürünün coğrafi işaret aldığını bunlardan birinin ise yapılan çalışmalar neticesinde Kırklareli hardaliyesi olduğunu ifade etti.
Ardından söz alan İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel, ekonomik yatırımlarda bu yıl için alt limitin 50.000 TL olduğunu ancak bundan sonraki süreçte bütün illerde yapılacak olan altyapı çalışmasıyla gelen talepler doğrultusunda 5 yıllık kalkınma planında isteklerin bakanlığa iletileceğini açıkladı. Bazı projelerin artıları ve eskileri olabileceğini vurgulayan Özel, projelerin uygulandıkça daha da iyi düzeyde fayda sağlayacağını ifade etti. Programda Kırsal Kalkınma Yatırımları ile ilgili soruları cevaplandıran Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel, bu tür değerlendirme toplantılarında herkesin fikrinin değerli olduğunu, bu fikirlerin bakanlığa iletildiğini söyledi.
Kırsal Kalkınma Destekleri Programı'nda Yatırım projeleri fiziki olarak 15 Kasım’da tamamlanacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol