Tarım sektörü temsilcileri toplantısı gerçekle

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Babaeski Ticaret Borsası toplantı salonunda “ARGE DESTEKLERİ” toplantısı gerçekleşti.

Babaeski Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşen Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı gerçekleşti. Tarım Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy katılımcılara yaptığı sunum ve bilgilendirmelerde: Kırklareli'nin tarım potansiyeli nedeniyle Türkiye’nin gözde yatırım kentlerinden biri olmasından dolayı Trakya Bölgesinin en çok destekleme ve hibe alan şehri olduğundan bahsetti.
Üretimde söz sahibiyiz
Türkiye’ nin yerli ve milli tohum üretiminde, arpa ve buğday bakımından kendine yetebildiğine ama özellikle Bakanlık öncülüğünde verilen “ARGE DESTEKLERİ” ile birlikte, mısır ve ayçiçeği tohumu üretiminde de söz sahibi olduğunun altını çizdi.
"Üretim yüzyılı"
Toplantının sonunda üreticilerin sorularını cevaplayan Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Aksoy, “Her üreticimiz bizim başımızın tacıdır. İlimizin ve sizlerin daha iyi yerlere gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz ve sizlerin de yardımıyla yapmaya devam edeceğiz. Her sektör toplantısında üstüne basarak söylediğim gibi ‘TÜRKİYE YÜZYILI demek ÜRETİM YÜZYILI’ demektir. Bu amaçla çıktığımız yolda daha iyi yerlere beraber varacağız.” dedi.
Daha sonra “Trakyanın Güne Bakan Penceresi Projesi” kapsamında üreticilerimize tohum dağıtımına geçildi. Tohum dağıtımının akabinde hatıra fotoğrafları ve karşılıklı teşekkürlerin ardından toplantı sona erdi. (T.Ö.Tamtürk)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol