Tarım Yatırımlarına 3 Milyona Kadar Destek Verilecek

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü tarımsal yatırımlarda bulunacak üreticilere destek verilmesini sağlayan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programının başvurularının başladığını duyurdu. Program kapsamında; tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, proje kapsamında yer alan tesislerde kullanılmak üzere enerji üretim tesisleri, su ürünleri yetiştiriciliği yapılmasına yönelik
yatırımlar, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması yatırımları ve tarımsal
üretime yönelik sabit yatırımlara destek verilecek. Proje Tutarı 250 bin ve üzerinde projelerin başvuru yapabileceği
program ile 3 milyon TL’ye kadar destek alınabilecek.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programına başvurular başladı. Uygulama Rehberinin Tarım ve Orman Bakanlığının web sitesinde yayımlanması ile birlikte başvurular başlarken, son başvuru tarihi 6 Mart 2021 olarak belirlendi.
Tarıma Dayalı Ekonomik
Yatırım Konuları
Tarım ve Orman Bakanlığı program kapsamında iu alanlarda destek sağlayacak; “Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, (Bitkisel Ürünler, Hayvansal Ürünler, Tıbbi Aromatik Ürünler, Çelik Silo, Soğuk Hava Deposu), Proje Kapsamında Yer Alan Tesislerde Kullanılmak Üzere Enerji Üretim Tesisleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yapılmasına Yönelik Yatırımlar (Deniz, İç Su Yetiştiriciliği), Hayvansal Ve Bitkisel Orijinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi Ve Depolanması Yatırımları, Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar; Büyükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları, Küçükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları, Kanatlı Yetiştiriciliği Sabit Yatırımları, Sera Yatırımları (İklimlendirme, sulama ve gübreleme sistemli modern seralar), Kültür Mantarı Üretimi Sabit Yatırımları, Büyükbaş/Küçükbaş Kesimhane Yatırımları (Sadece modernizasyon yatırımı), Kanatlı Kesimhane Yatırımları”
Hibe Tutarları
Program kapsamında yatırımcılara 3 Milyon Liraya kadar destek verilecek. Yeni Yatırımlar 3 Milyon TL, Tamamlama Yatırımları 2 Milyon TL, Kapasite Artırımı Yatırımları 1 Milyon 500 Bin TL, Teknoloji Yenileme/Modernizasyon Yatırımları 1 Milyon 500 Bin TL destek alabilir. Hibeye esas proje tutarı 250 Bin TL altında olan başvurular kabul edilmeyecek. (Nihal Şensöz)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol