Tarım Kampında lider çocuklarımız belgelerini aldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nca her yıl ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" gerçekleştiriliyor ve belirlenen temaya dikkat çekiliyor. 2018 yılında gerçekleştirilen kamp programının teması "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik" olarak belirlendi.

Önadım Haber
Lider Çocuk Tarım Kampı etkinliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 29-30-31 Mayıs 2018 tarihinde, Kırklareli Merkezinde bulunan Ziya Gökalp İlkokulu 4. sınıf Öğrencileri ile 3 günlük olarak gerçekleştirildi.
Çocuklar doğayı yerinde inceledi
Lider Çocuk Tarım Kampı’nın 1. Günü, açılış konuşmaları, Bakanlığın tanıtım sinevizyonu ve İl Müdürlüğünün tanıtımı ile başladı. Devamında, bu yılın teması olan "Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik" konusunu işlemek üzere, Demirköy İlçesinde bulunan Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Ziyaretçi Evi’ne geçildi. Burada öğrencilere Biyoçeşitliliğin zengin örneklerinin yer aldığı Longoz (su basan) Ormanları, bu bölgedeki göllerin oluşumu ve bu göllerde barınan kuş türleri görselleriyle anlatıldı. Sonrasında Doğa ve Milli Park Alanına geçildi. Yaklaşık 3 km olan bu alanda öğrencilere gözlem dürbünleri verilerek canlı ve bitki türlerini gözlemlemeleri sağlandı. Yine Demirköy İlçeside bulunan Dupnisa Mağarası ziyaret edilerek, mağaranın oluşumu ve içinde yaşayan canlılar hakkında bilgi verildi.
İşletmeler gezildi
Kampın 2. gününde; Lüleburgaz İlçemizde bulunan Ergin Tarım Hayvancılık İşletmesinde, hayvancılığın önemi, büyükbaş hayvanların bakım ve beslenmesi konuları çocuklara görsellik sağlanarak anlatıldı. Günün devamında, DANONE TIKVEŞLİ Gıda ve İçecek Sanayi ziyaret edilerek sütün işlenmesi, üretim teknolojisi ve soframıza gelinceye kadar geçirdiği evreler, öğrenciler tarafından gözlemlendi. Meyveli yoğurt yapımı izlendi. Firma yetkilisi tarafından süt ve süt ürünlerinin beslenmedeki yeri ve önemini anlatan eğitim çalışması yapıldı. Yine Lüleburgaz İlçemizde bulunan Balaban Boza ve Dondurma işletmesine gidilerek, İşletme yetkilileri ile bilgi alışverişinde bulunuldu.
Lider çocuklara katılım belgeleri verildi
Çocuklar kampın 3’üncü gününde; Kırklareli Üniversitesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, Yeterli ve Dengeli Beslenme Konulu oyunları ile katıldığı, çeşitli etkinliklerin yapıldığı çocuk şenliği ile başladı. Etkinlik, Lider Çocuklara Katılım Belgeleri ile çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. tarım yıkımını sergileyen tarımcılar 05 Haziran 2018 Salı 13:47:56

    Bir öğrenim belgesi alan çocuklara bu tür sakil tuhaf kutlama sahnesi sergiletenlerin en azından psilolojik testten geçmelerini öneririz. Yanısıra bu tablo aynı zamanda türk tarımı ve tarımcılarının son onbeş yılda nasıl yere serildiğini anlatan bir 'çocuktan al haberi' gerçeği olarak da milletin gözlerini açarak "yeter artık" tepkisi şeklinde seçimlerde oy kullanmasına yöneltecek güçlü bir uyaran olabilir.

  2. doğanın doğalına dönüş 07 Haziran 2018 Perşembe 19:36:52

    Bu sene tarımda yağış düzensizliği ve gübreleme sorunu yanısıra tahılda kök hastalığı ile büyük kayba uğrayan Trakya tarımcılarının 'Rock Dust" adı ile tüm dünyada büyük ilgi gösterilen kaya-tozu ki onlarca mineral ve nadir toprak elementleri ile tükenik toprak ve onun bitki sebze meyvesine hayat veren bir buluşla ilgilenmelerini salık veririz. O yörenin primeval kayalarını öğütüp toz halinde gübre olarak kullanımı yöntemi. Bkz; 'Azomite' vb.