Tarım Festivali 47’nci yılında da bomba gibi

Kırklareli’nin en eski festivali olan ve 47. kez düzenlenen Babaeski Tarım Festivali bu yıl da eğlenceyi Babaeski’ye getirdi. 1-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen festival bugün itibariyle sona eriyor. 1 Ağustos Perşembe başlayan festivalde Babaeskililer ve Trakya’nın her tarafından ilçeye akın eden vatandaşlar eğlenceyi doyasıya yaşıyor. Birbirinden ünlü isimlerin vatandaşlarla buluştuğu festivalde ilk gün Tuğba Yurt, ikinci gün Simge Sağın sahne alırken, bugün ise Yaşar ile nokta koyulacak.

Babaeski 47. Tarım Festivali kortejle başladı. Hükümet Konağı önünde başlayan korteje; AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kaymakam Hakan Özarslan, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, belediye başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Oda ve Borsa Başkanları, Kamu Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Partilerin Temsilcilerinin katılım gösterdi.
Festivale katılan Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kaymakam Hakan Özarslan, Belediye Başkanı Abdullah Hacı birlikte geleneksel hale gelen yarışmada birinci seçilen karpuzu yere vurularak kırdı. Protokol üyeleri kırılan karpuzun tadına baktı.
“Gerçekleştirdiğimiz bütün hizmetler İlçede yarattığımız sosyal
ittifaklar sayesindedir”
Festival açılışında konuşan Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, festivalde emeği geçenlere teşekkür ederken, "Her türlü eleştiriyi doğal karşılarız ancak; hayatında iki tuğla üst üste koymayanların, kendi evinin öncelikli ihtiyacını bilmeyenlerin sosyal medyadan yazdığı eleştiriler bizi yolumuzdan geri çeviremez. Yaptığımız hizmetleri anlamaları içinde onlara okul açacak halimiz yok. Gerçekleştirdiğimiz bütün hizmetler İlçede yarattığımız sosyal ittifaklar sayesindedir. Toplumun yalnız bir kesimini değil tamamını kapsayan sıcak ve samimi bir iletişim kurduk.
Türkiye'nin neresinden gelirse gelsin, Babaeski'de nefes alan, Babaeski'de ekmeğini kazanan her kes Babaeskilidir. İnsanları etnik yapılarına, dini görüşlerine göre ayrıma tabi tutarak sayılarla ifade etmek istatikçilerin görevidir. Siyasetçilerin değil” ifadelerini kullandı.
“Üretici birliklerinizi kurun, kooperatiflerinizi kurun”
Tarım Festivali’nde tarım hakkında konuşan Başkan Hacı “Bu sene buğday hasadı verimli oldu. Allah'ın yardımı ile yağmurlar zamanında yağdı ve dekar başına iyi verim aldınız. İnşallah ürününüzü iyi fiyata satarsınız. Çünkü bazen tarladan iyi verim alıyorsunuz ama satarken düşük fiyata satıyorsunuz. Bazen toprak size bonkör davranıyor ama bu işin belirleyicileri sizin ürününüze iyi fiyat vermiyor. Ondan sonrada kahvelerde, pazarda bu senede zarardayız diyorsunuz.
Üretici birliklerinizi kurun, Kooperatiflerinizi kurun. Siyasi erk karşısında da, sanayici karşısında da güçlü olun. Kimse sizin için örgüt kurmaz bunu sizler yapacaksınız. Tarlada çalıştığınız kadar örgütlerinizde de çalışacaksınız.
Tek tek ferdi olarak ürününüzü satarsanız düşük fiyata satarsınız ama örgütlenirseniz piyasayı siz belirlersiniz ve ürününüzün fiyatı da yüksek olur. Örgütlenmezseniz her sene aynı şikâyetleri yapar durursunuz. Festivalimiz boyunca çiftçi örgütleri bir araya gelecek, çiftçilerimiz bir araya gelecek sorunlarını konuşacaklar” dedi.
47 yıldır aralıksız
47 yıldır aralıksız bir şekilde sürdürülen, Babaeski ile özdeşleşmiş olan Babaeski Tarım Festivali etkinlikleri bu yıl 1-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.
Tarım, kültür, sanat, sağlık, eğitim, spordan tutun birçok etkinliğe Babaeski Halkı ev sahipliği yapıyor.
İlçeye büyük bir
hareketlilik
kazandırıyor
Festival sadece kültür sanat anlamında değil aynı zamanda ekonomik anlamda da ilçeye büyük bir hareketlilik kazandırıyor.47. Babaeski Tarım Festivali süresince gerek üretici kesim gerekse ticari faaliyetle uğraşanlar önemli kazanımlar elde ediyor.
İlçenin tanıtımı, turizm, ekonomik yönden gelişmesi, kültürel değerlerimizin yaşatılmasında festival önemli katkılarda bulunuyor.
İlk adı Karpuz
Festivali
Bu yıl 47'ncisi yapılan Babaeski Tarım Festivalinin ilki 1971 yılında gerçekleşmişti. Dönemin Belediye Başkanı Gündüz Onat'ın öncülüğünde; Tarım ve Eğitim Kuruluşları, Dernekler, Odalar, Basın Organları, Sanayi ve Esnaf Temsilcilerinin katılımıyla ve Belediye himayesinde yapılan festivalin ilk adı Karpuz Festivali olarak belirlendi. Söz konusu festivalin Avrupa'ya ilk karpuz ihracatının yapılmasında önayak olduğu festivalin önemli bilgileri arasında yer alıyor.
Trakya’nın en eski
dördüncü
organizasyonu
Her yıl Ağustos ayının ilk haftasında gerçekleşen Babaeski Tarım Festivali, her ne kadar tarım kalkışlı ise de; beldenin kültür, sanat, spor etkinliklerini de kucaklar ve yerel kültür değerlerinin yaşatılması düşüncesi öne çıkarılarak pekiştirilir. Bugün Tarım Festivali olarak bilinen etkinliğin ismi ilk yıllarda Babaeski Karpuz Festivaliydi. Festival önceleri kapalı konser alanında ücretli olarak yapılıyordu daha sonraları açık hava konserleriyle ücretsiz hale getirildi. Kırklareli’nin en eski festivali olan Tarım Festivali; Kırkpınar, Pavli Panayırı, Kiraz Festivali'nden sonra Trakya’nın en eski dördüncü organizasyonu olma özelliği taşıyor.Festival süresince birçok ünlü sanatçının verdiği konserlerin yanı sıra gündüz ve gece çeşitli yarışmalar, paneller ve etkinlikler düzenleniyor.
Trakya’nın en köklü festivalleri arasında bulunan Babaeski Tarım Festivali önümüzdeki senelerde de aynı heyecan ve coşkuyu vatandaşlara hissettirmeye çalışacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol