Tarım Bölümü Atölyesi İçin İlk Kazma Vuruldu

Uzun bir süredir üzerinde çalışılan Tarım Bölümü Atölyesi için Uzunköprü'ye bağlı Yeniköy’de ilk kazma vuruldu. Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) bünyesine hayata geçecek olan Tarım Bölümünün teorik dersleri okulun merkezdeki ana dersliklerinde verilirken, uygulamalı eğitimler için Yeniköy’deki atölye kullanılacak. Temelden ve modern çağa uygun tarım tekniklerinin öğretileceği atölye Uzunköprü için büyük bir kazanım olarak görülüyor.

Tarım Bölümünde başarılı olan öğrencilerin bursları ise Uzunköprü Ziraat Odası tarafından karşılanacak.

2022- 2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM
TAKVİMİNE YETİŞMESİ BEKLENİYOR

Teorik derslerin Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, uygulamalı derslerin ise Yeniköy’de inşa edilecek atölyede yapılacağını ifade eden Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan 2022- 2023 eğitim ve öğretim yılına yetişecek bölümde 100 öğrencinin Bahçe Bitkileri, Tarım Aletleri, Tarım Ürünleri gibi dallarda eğitim göreceğini söyledi. Temeli atılan ve 100 Öğrencinin eğitim görmesi beklenen tarım bölümün finansörleri olduğunu belirten Kaymakam Erdoğan, “Tarımda daha fazla gelir sahibi olmak bilinçli tarım yapmak ve ülke ekonomisine katma değer yaratmak için; tarım sektöründe bilinçli ve teknik eleman yetiştirmek üzere hazırlıklarını yaptığımız Tarım Bölümü 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına yetiştireceğiz. Uzunköprü Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde, Yeniköy mahallemizde açılacak bölüm ilçemize hayırlısı olsun. Tarım Lisesine ilk etapta 100 öğrenci alacağız. Öğrenciler 3 yıl eğitim sürelinin ilk yılını hazırlık okuyup, 2.yılda Bahçe Bitkileri, Tarım Aletleri, Tarım Ürünleri olmak üzere 3 bölümden birini tercih edecekler. Uygulama bahçeleri Yeniköy Ortaokulu Bahçesinde bulunan 38 dönüm arazi ile arazi Sipahi de bulunan 90 dönümlük Cevizli Bahçe olacak. Burada okulun atölyelerini tamamen Öktem Bağcılık sahibi Şinasi Öktem bey üstlenirken, başarılı olan öğrencilerin bursunu ise Ziraat Odamız üstlenecek.”

13 İŞLETME İLE PROTOKOL İMZALANDI

İlçemizde Tarım araçları Üretimi yapan 13 işletme ile Öğrencilerin staj ve istihdamına yönelik protokollerin yapıldığını da belirten Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi; “İlçemizde modern tarımın yapılması için tarım aletlerinin ve ekipmanlarının üretilmesi gerekir. 790.000 dekar tarım alanına sahip olan ilçemizde tarım araçları üretimi yapan 13 işletme bulunmaktadır. 13 işletmede Tarım alanı ve bağlı Tarım Alet ve Makinaları Dalının açılması ve öğrencilerin staj ve istihdamına tam destek vermektedir. Bu işletmelerle gerekli protokoller yapılmıştır. Tarım Alanı Tarla Bitkileri Dalana ise Uzunköprü Ziraat Odası ile yapılan protokol de bu alanın öğrencilerine Burs, Ziraat Mühendisi, Ekipman Desteği, Eğitim Seminerleri, Staj vb konularda protokol yapılmıştır. Projenin destekleyicilerinden biride Sipahi Köyünde bulunan Cevizli Bahçe işletmesi, bu işletme özellikle uygulama bahçelerine öğrencilerin taşınmasını sağlamak amacıyla okula servis desteğinde, staj ve eğitim konusunda, öğrencilerin istihdamını kapsayan bir protokol ile yardımcı olacak. İlçemize tekrar hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.



Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. -------------