Tarihi Gar’ın durumu ne olacak?

Kırklareli’nin 100 yıllık tarihi simgesi olan Kırklareli Gar Binası için TCDD’nin aldığı ihale kararına Kırklareli halkı ayaklandı.

Kırklareli’nin simgesi olan Kırklareli Gar Binasının yıllardır kullanılmadığı için TCDD 1. Bölge Müdürlüğü 24 Kasım günü Kırklareli Gar Binasını kiralama ihalesine çıkaracağını duyurdu. İhalaye çıkarılan 2 katlı gar binası, tuvalet, kantar, gazhane gibi binaları ve ayrıca 2 katlı lojman, su deposu gibi çevrili 39 bin 863 metrekarelik açık alan ve toplam 40 bin 964 metrekarelik alan TCDD 1. Bölge Müdürlüğünce Sosyal, Kültürel ve Ticari amacıyla kiraya verilecek.

Tarihi Gar Binasının ihaleye çıkaracağını öğrenen Kırklareli halkı “Burası bizim tarihi simgemiz. Burası ticarete açılmamalı. Burası korunup kolanıcağına satışa sunuluyor. Kırklareli halkı olarak biz bu ihaleye dur diyeceğiz” dediler.
İl Başkanı Başkur; “Kentimin
insanlarına, bürokratlarına,
iktidar partisinin yöneticilerine açık çağrımdır”
Kırklareli Gar Binasının ihaleye çıkarılması nedeniyle ilgili önemli açıklamada bulunan CHP Kırklareli İl Balkanı Ünal Başkur açıklamasında şunları kaydetti. “Kırklareli halkına, şehrimin bürokratlarına, iktidar partisi temsilcilerine açık çağrımdır. Gar alanına ilişkin düşüncelerim devlet demir yolları aldığı karar ile 24 Kasım 2017 tarihinde gar alanı ve binaları ihaleye çıkartacağını yayınlamıştır. Gar alanı 2010 yılında 10 yıllığına Kırklareli Üniversitesi'ne verilmiştir. Ancak alanın kullanımı üniversite tarafından gerçekleştirilememiş olup alan bakımı Kırklareli Belediyesi tarafından gerçekleştirilmektedir. Gar alanı sahipsizliğinden dolayı kötü bir haldedir”
“Gar binası kaderine terk edildi”
“Kırklareli belediyesi tarafından, 2009 yılından bu yana defalarca talep edilmesine karşın, tahsisat yapılmamış, alan kaderine terk edilmiştir. Bu alan Kırklareli halkının nefes alma noktasıdır. Kenti ortadan bölen bir yeşil alandır. Halkın malı olmuş bir alanın, tümü ile ticari amaç ile ihaleye çıkartılması onaylanamaz. Belki bazı noktalarında (ana bina gibi) ticari amaç düşünülebilir, fakat tüm alanın yaklaşık 40.000 m2 ticari işletmeye açılması onaylanamaz, Onaylamıyoruz”
“Kırklareli halkına devredilmeli”
“Benim önerim Kırklareli’nin 100 yıllık tarihi gar binası Kırklareli halkına ve Kırklareli Belediye Başkanlığına devredilmeli. Fakat alanın bazı birimleri ihale edilebilir. Ve yine söylüyorum ki diğer tüm açık alanlar Kırklareli Belediyesi ve Kırklareli halkı adına devredilmelidir” dedi.
Kırklareli Kent
Konseyi’nden imza
kampanyası
Tarihi alan için Kırklareli Kent Konseyi miraslarına sahip çıkmak amacıyla, birçok konsere ev sahipliği yapan ve en büyük yeşil alanın ayrıca Kırklareli halkının da bildiği gibi Kırklareli Festival alnı için imza kampanyası başlattılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol