Tarihi Gar Binası’nın restorasyon ihalesi yapıldı

İlimizin en önemli yapılarından biri olan Tarihi Gar Binası’nın önceki gün restorasyon ihalesi gerçekleştirildi. Gar Binası’nın Kırklareli halkına yakışır bir şekilde restore edileceğini belirten Kırklareli Valisi Osman Bilgin, yapının kültürevi ve kafe olarak hizmete açılacağının müjdesini verdi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in geçtiğimiz aylarda kültürevi ve kafe olarak hizmete açılacağının müjdesini verdiği tarihi gar binasının restorasyon ihalesi perşembe günü yapıldı. Vali Bilgin, şehrin merkezindeki tarihi gar binasının yıllardır atıl olarak kalmasının kamuoyunda sıkça gündeme geldiğini, halkımızın yararlanacağı bu tarihi yapının bir kültürel alan ve şehrin geçmişi yaşatan bir değeri olması taleplerini değerlendirdiklerini, bu sorunu kalıcı olarak çözmek amacıyla Kırklareli halkına yakışır bir şekilde restore edileceğini ifade etti. Tarihi Gar Binası’nın mümkün olan en kısa sürede hizmete sunulacağını belirten Vali Osman Bilgin, ilimize hayırlısı olması temennisinde bulundu. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hayırlı olsun. Çok geç bile kalındı restorasyonda. Bir anlamadığım nedir bu her tarihi dokusu olan yeri kafeye çevirme kolaycılığımız.