Tarihi Gar Binası İçin İhale İşlemleri En Kısa Sürede Gerçekleşecek

Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Tarihi Gar Binasında incelemelerde bulundular ve binada gerçekleştirilecek restorasyon çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundular. Binanın restorasyon çalışmaları için projelerin hazır olduğundan bahsedilirken, ihale için ise en yakın zamanda işlemlerin başlayacağını ardından ise en kısa sürede yapının kullanıma kazandırılacağı belirtildi. Kırklareli için çok önemli olan ve Kırklareli’nin kalbinin attığı bir yerde bulunan bu yapının vatandaşların kullanımına açılacağı kaydedilirken, yeniden atıl duruma düşerek aynı kaderi yaşamasının önüne geçileceği vurgulandı.

Tüm Kırklarelilileri ve gönlü Kırklareli’nde olanların bu yapıyı bildiğini belirten Milletvekili Minsolmaz, “Bu yapımızın özellikle son yıllarda tahribatlar yaşaması tabiî ki bizleri derinden üzdü. Bu konunun düzeltilmesi için herkes elinden geleni yaptı ve şu an Kırklareli halkının kullanacağı ve hatıralarını yaşatacağı bir şekilde yeniden yapılacak” dedi.

20 Ocak Pazartesi gerçekleştirilen ziyarette Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, binayı gezerek çeşitli incelemelerde bulundular. Mekan hakkındaki hayallerinden bahseden Bilgin ve Minsolmaz, binanın önemini vurguladılar.
“Restorasyonu yapılacak ve Kırklareli halkının hizmetine sunulacak”
Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz inceşlemeler sırasında gazetemize yaptığı açıklamada; “Kırklareli’mizin karpostallara yansıyan sembol yerlerinden birisi olan estetik mimarisiyle ilimizin cazibe merkezlerinden olan Tarihi gar Biansının önündeyiz. Binamızın Devlet Demiryollarından tahsisi sağlandı. İnşallah burasının güzel bir restorasyonu yapılacak ve Kırklareli halkının hizmetine sunulacak” derken, projenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Tüm Kırklarelilileri ve gönlü Kırklareli’nde olanların bu yapıyı bildiğini belirten Milletvekili Minsolmaz, “Bu yapımızın özellikle son yıllarda tahribatlar yaşaması tabiî ki bizleri derinden üzdü. Bu konunun düzeltilmesi için herkes elinden geleni yaptı ve şu an Kırklareli halkının kullanacağı ve hatıralarını yaşatacağı bir şekilde yeniden yapılacak” ifadelerini kullandı.
“Bazı binalar cansız gibi görünse de orada yaşayan insanlarla beraber hayat kazanır”
“Bazı binalar cansız gibi görünse de orada yaşayan insanlarla beraber hayat kazanır” diyerek sözlerine başlayan Vali Osman Bilgin, insanların o binalarda geçmiş anılarının bulunduğu söyledi. Tarihi Tren garının da bu anlamda çok önemli bir bina olduğundan bahseden Vali Bilgin, Kırklareli’nde tüm yolların çıktığı bir yer olduğunu sözlerine ekledi. Binanın gerekli kurumlarla yapılan görüşmeler sonucunda İl özel İdaresi ile teslim alındığını ve restorasoyonu için çalışmaların başladığını kaydetti.
“Çok yönlü olarak
kullanıma açacağız”
İhale sürecinin en kısa sürede başlanacağını vurgulayan Vali Bilgin, “Kırklareli halkımıza, hayırlı uğurlu olsun. Resterasyonun akabinde buranın sürekli olarak yaşamasını, yeniden aynı kaderi yaşamamasını hem de halkımzın burada yaşamasını sağlayacağız. Sosyal ve kültürel olarak kullanılmasını sağlayacağız. Sadece belli bir kesimin değil veya belli alanlarda değil çok yönlü olarak kullanıma açacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol