Tarihi Atbaba Şenliği Deprem Felaketi Nedeniyle İptal Edildi

Geçtiğimiz yıl uzunca bir aradan sonra yeniden düzenlenen tarihi Atbaba Şenliği bu yıl yapılmayacak. Kahramanmaraş merkezli iyi feci depremin ardından ülkece yaşana zor günlerden dolayı Uzunköprü Belediyesi bu yıl Mart ayı sonunda yapılması planlanan Atbaba Şenliğinin iptal edildiğini duyurdu.

Uzun bir aradan sonra geçtiğimiz yıl yeniden hayat bulan tarihi Atbaba Şenliği deprem felaketi nedeniyle bu yıl iptal edildi. Uzunköprü Belediyesinden yapılan açıklamada şenliğin iptali ile ilgili duyuruda ‘geleneksel hale getirmiş olduğumuz’ ibaresi dikkat çekerken şu ifadelere yer verildi, “ Belediye Başkanlığından Duyuru; Geleneksel hale getirmiş olduğumuz Atbaba Şenliğimiz, yaşadığımız büyük depremden dolayı içerisinde bu zor günler sebebiyle iptal edilmiştir. Halkımıza duyurulur”.

ATBABA ŞENLİĞİNİN TARİHİ

Tarihi Atbaba şenlikleri ilçemizde genellikle Mart ayının üçüncü pazarında organize ediliyor. Her yıl Mart ayının gelişiyle birlikte bölgede eğlenceli bir hareketlilik başlıyor. Bu şenliğin en önemli özelliği gelenlere ikram edilen ürünlerde saklı… Şenlikte boyalı yumurta, pilav ve ayran ikram ediliyor. Geçtiğimiz yıl uzun zamandan sonra unutulmaya yüz tutmuş be renkli şenlik yeniden hayat bulmuştu. Bu yıl ise yaşanan deprem felaketi nedeniyle Uzunköprü Belediyesi tarafından yapılmayacağı açıklandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol