Tarihi Arasta’da korkutan yangın

637 yıllık tarihi Arasta’da geçtiğimiz gece çıkan yangın korkuttu. Yangın çıkan dükkanda hasar meydana geldi. Yangının elektrik kontağından çıktığı belirlendi.


26 Mayıs gecesi saat 02.00 sularında Kırklareli'ndeki 637 yıllık tarihi kapalı çarşıdaki bir dükkanda yangın çıktı. Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Hızırbey Arastası'ndan duman çıktığını fark eden bekçiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.
Kapı kilidinin kırılmasının ardından bir dükkanda çıktığı belirlenen yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 20 dakikalık çalışmasıyla kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yangın çıkan dükkanda hasar meydana geldi. Yangının elektrik kontağından çıktığı belirlendi.
AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler gerekli onarımın en kısa süre içerisinde yapılacağını belirterek, “Arastada çıkan yangın sebebiyle esnafımıza büyük geçmiş olsun diyoruz. Edirne Kültür Varlıkların Koruma Bölge Müdürü Yusuf Şamiloğlu ile yaptığımız görüşme sonucu, konunun mahallinde incelenerek, yangının kaynağının, zararının tesbitinin ve gerekli onarımın en kısa süre içerisinde yapılacağını sayın hemşehrilerimin bilgisine, sevgi saygılarımla sunarım.” ifadelerini kullandı. Aynı gün bir yangın da Demirtaş Mahallesinde çıktı. Hasan Paşa Sokak'ta bir binadan alevlerin yükseldiğini gören bekçiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi geldi. Yaklaşık 1 saatlik çaba sonrası söndürülen yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Yangın sonucu ev kullanılamaz hale geldi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol