Taraftar; “Şimdi sıra üst sıralarda”

Temsilcimiz Kırklarelispor, 9. hafta mücadelesinde evinde Altay’ı konuk ediyor. Kırklarelispor 15 puan ile 5. sırada yer alırken, Altay ise 17 puanla 3. sırada yer alıyor.
Temsilcimiz Kırklarelispor 21 Ekim Cumartesi günü 15.00’da Kırklareli Atatürk Stadyumunda Altay’ı konuk edecek. Maçı Yasin Kol Sedat, Yavanoğlu, Mehmet Şengül yönetecek. Kırklarelispor geçtiğimiz hafta deplasmanda Nazilli Belediye karşısında ki performanslı ile göz doldurdu. Bu durum gösterdi ki Kırklarelispor, bu sene çok takımın canını yakacak…
Şimdi rakip Altay
Lig’e iyi bir başlangıç yapan Altay bu sezon liderlik için mücadelesine erken başladı. Öyle ki bu hafta konu edeceğimiz Altay evimizde bize zorlu dakikalar yaşatacak. Ama her ne olursa olsun Yeşil Beyazlı ekip 3 puanı hanesine yazdırmak için tüm hünerlerini sahaya sürecek.
“21 Ekim Cumartesi kimseye söz vermeyin”
Temsilcimiz Kırklarelispor 21 Ekim Kırklareli oynayacağı müsabaka için kimseye söz verme diyen Başkan Volkan Can
“21 Ekim Cumartesi kimseye söz vermeyin. Biz takım olarak hazırız. Cumartesi günü halkımız bizi yalnız bırakmayacağına inancımız sonsuz. Haydi sende takımının yanında ol”
“SEN YOKSAN 1 KİŞİ EKSİĞİZ”
Başkan Can; “Sende takını, şehrinin yanında ol. Kırklarelispor hazır. Siz değerli halkımız da Kırklarelispor’unun her daim arkasında olduğuna inanıyoruz. Hani taraftarlarımızın bir sloganı var “Sen Yoksan 1 Kişi Eksiğiz” aynen öyle siz yoksanız biz eksiğiz” dedi.
Altay Spor Kulübü;
1913Yılı sonunda İzmir'e gelen Celal Bayar İttihat Terakki Cemiyetine katmak için spor yapan Altay'lı gençleri davet etti ve 1914 yılının 16 Ocak tarihinde Altay fiilen kuruldu.
Celal Bayar Şark İdadisinde faaliyet gösteren Altay'ın kuruluşu için para yardımında bulundu. Altay futbol tarihimizde ilk deplasman yapan Türk takımıdır. 1923 yılında Başkent Ankara'ya davet edilen Altay'ın bu seyahatinin çok başarılı olması nedeniyle büyük kurtarıcı Atatürk 1924 Paris Olimpiyatlarına Türk sporcularının katılmaları için emir verdi. 1924 Paris Olimpiyatları'na Altay'dan Futbolcu olarak Hamit Aslan, Atlet olarak Sait Odyak iştirak etti.
İzmir'de 15 kez İzmir Şampiyonluğu kazanan yüzlerce şilt ve kupayı müzesine taşıyan Altay'ın sinesinde Altınordu ve Göztepe doğdu. Bugün varlıklarını sürdüren Altınordu ve Göztepe, Altay'ın bağrından kopmadır. Hamit Aslan İzmir'in ilk Milli Futbolcusudur. Yine Sait Odyak İzmir'in ilk Milli Atletidir. Vahap Özaltay, Baron Fevzi, Kaleci Fehmi, Mamako Saim Saymaner, Fuat Göztepe futbol aşklarını Altay'da tattılar. Talat Erboy'ların, Nejat Evliyazade'lerin ardından Avrupa sahalarında top koşturan, Avrupa takımlarının formalarını giyen 2 Altay'lı futbolcu daha vardır. Bunlar Fransa'da Racing takımında oynayan Vahap Özaltay ile İsveç'te oynayan Basri. Vahap Özaltay Avrupa'da yalnız Türk Futbolcusu olarak değil, Türkiye'ye de yeni sistemleri getiren ve uygulayan futbol adamıydı. Orta Avrupa ve WM sistemlerini Türkiye'de uygulayan Vahap Özaltay oldu. Bu sistemleri geliştirdi.
İsviçre'nin sürgü sisteminide denedi. 4-3-3, 4-2-4 modern futbol anlayışı da Altay'da vücut buldu.
İtalya'dan Altay'ın antrenörlüğüne getirilen Leandru Remondini çağdaş futbolu Altay'da uyguladı. Takımı başarıdan başarıya koşturdu. Soyadını Altay'dan alan Öz Altay'lı Vahap Özaltay son nefesini bile Altay'ın çatısında, mukadder çatıda verdi. Altay'ın Kongresinde konuşurken heyecanlandı ve kalbi, Altay için attığı kalbi kulüp binasında durdu, ruhu orada uçtu. 27 Aralık 1929 yılında Altay-Altınay maçında Altay futbol sahasında şehit de verdi. Vehbi şiddetli bir darbe nedeniyle vefat etti. Uluslararası Fuar Kupasına ilk iştirak etme başarısına ulaştı.
Şimdiki UEFA kupasında Altay Siyah-Beyaz renkleri Avrupa sahalarında temsil etti. Türk futbolunda İstanbul'un üç büyüklerine ilk kafa tutan Ege'in incisi İzmir'in gözbebeği Altay oldu. Onların yıllardır süren 1'incilik, 2'incilik, 3'üncülük tahtını bozan Altay'dı. Yapışık kardeşler arasına girerek 2'ncilik kürsüsüne oturdu. Anadolu futbolunda ilk devrim Altay tarafından yapıldı.
İstanbul futbolunun tekelindeki kupaya şampiyonluk ismini ilk yazdıran Anadolu takımı Altay'ın ta kendisidir. Altay'ın müzesini şu anda “Türkiye Kupası” en değerli kupa olarak süslemektedir. Bu kupanın en gurur ve övünç tablosu da Altay'ın sinesinden kopan Göztepe ile finalin oynanmasıdır. Eskiler bunu bir babanın oğlu ile mücadelesi olarak nitelemektedirler.
Lig Mücadeleleri
Süper Lig: 41
1959-1983, 1984-1990, 1991-2000, 2002-2003
1. Lig: 12
1983-1984, 1990-1991, 2000-2002, 2003-2011
2. Lig: 5
2011-2015, 2017-
3. Lig: 2
2015-2017

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol