Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak 3. havalimanının CEO’su ve sınıf arkadaşı Yusuf Akçayoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette havalimanı hakkında bilgi alan Minsolmaz, “Bu ülkenin güzel insanlarına ne yapılsa azdır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.
Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim’e kadar tamamlanmasına çalışılan havalimanına bu ay içinde bir uçuş gerçekleştirebileceği öğrenildi.

Projesi ilk açıklandığında gerek Türkiye’de gerekse özellikle Avrupa’da büyük yankı uyandıran 3. Havalimanı projesinin tamamlanmasına aylar kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu ay içinde bir uçuş gerçekleştirmesi beklenen havalimanının 29 Ekim’e kadar tamamlanması için çalışılıyor. İlk etabın yüzde 80’inin tamamlandığı projede binlerce işçi çalışıyor.
4 etaptan oluşacak havalimanının Cumhuriyet'in 100. yılı olan 29 Ekim'de ilk etabının açılışı yapılacak. 1 milyon 200 bin metrekare kapalı alanlı terminal binası ve iki bağımsız pisti ile yıllık 90 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanan projenin 2023'de tamamının bitmesi ile birlikte 3.5 milyon metrekare kapalı alanı ve 25 bin araçlık otoparkı ile 350 destinasyonda 200 milyon yolcuya hizmet verebilecek.
Söz konusu mega projenin CEO’su Yusuf Akçayoğlu’nun konuğu geçtiğimiz gün AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz idi. 3. Havalimanı projesi ile ilgili istişarede bulunan ikili aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi’nden sınıf arkadaşı. Gerçekleştirdiği ziyaret hakkında bilgi veren Milletvekili Minsolmaz, 3. Havaalanı hakkında istişarelerde bulunduklarını belirterek, “İstanbul’da inşaatı hızla süren ve Dünyanın en büyük havaalanlarından biri olacak 3. Havaalanı’nın CEO’su ve İTÜ’den sınıf arkadaşım Yusuf Akçayoğlu beyi ziyaret ettim. Ülkemizin en büyük projelerinden olan bu mega proje ile ve projenin başında bulunan değerli arkadaşımla bir kez daha gurur duydum. Bu ülkenin güzel insanlarına ne yapılsa azdır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.
Ziyaretten memnun kaldığını belirten 3. Havaalanı’nın CEO’su Yusuf Akçayoğlu da AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’a teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol