“Tamamen üst aklın bir provokasyonu”

Kaz Dağları’nda yapılan eylemlerin provokasyon amaçlı ve dış destekli olduğunu söyleyen AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, ancak eylemlerin bu kez karşılık bulmadığını bu nedenle bir anda kesildiğini belirterek, “Türkiye’nin kendinde bulunan madenleri çıkarma noktasında ciddi adım attığında, çevre olaylarının dozajının arttığı ve CHP’nin her seferinde ülke çapında bir kampanyaya dönüştürmesinin geri teptiğini düşünüyorum. Yani artık toplumu bunların üzerinden kışkırtmanın tutmadığını anladılar. Ve bu olayları bir üst aklın verdiği talimatla kestiklerini düşünüyorum” dedi.

Kaz Dağları civarında yapılmaya başlanan altın ve gümüş madenciliği ile birlikte bazı kesimlerden gelişmeleri protesto eden açıklamalar gelmiş, bölgede eylemler de düzenlemişti. Madenciliği protesto eden birçok ünlü ismin bölgede arazi ve villaları olduğuna dair iddialar ise bomba etkisi yaratmıştı. Son gelişmeleri ulusal bir gazeteye verdiği röportajında değerlendiren AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, yaşananları haberin başlığındaki gibi; “Tamamen üst aklın bir provokasyonu” sözleri ile özetledi.
Minsolmaz, değerlendirmesinde Türkiye’nin değerli madenlerini çıkarma noktasına her gelişinde böylesi eylemlerle hep karşılaştığını ifade etti. Karşı çıkanların önce kendisine bakması gerektiğini ifade eden Minsolmaz, eylemlerinde bir anda kesilmesinin talimatlı olduğunu düşünmelerine neden olduğunu dile getirdi. Minsolmaz, röportajında şu açıklamalarda bulundu;
“Türkiye altın gibi çok değerli bir madeni ortaya çıkarma noktasına geldiği zaman, olay saptırılarak, böyle bir provokasyon yapılıyor. Bu eylem, dışarıdan destekli, aslı olmayan birtakım dayanaklarla süslendiği anlaşıldı. Aynı zamanda gerçek Kaz Dağları dediğimiz bölgede ve yakın çevresinde malum bu hareketi yapan CHP’ye bağlı belediyelerin, ciddi anlamda orman ve saha katliamları yaptığı da ortaya çıktı. Toplum nezdinde de gerçekler ortaya çıktığı için yapılan olayın da provokasyon olduğu anlaşıldı. Türkiye’nin kendinde bulunan madenleri çıkarma noktasında ciddi adım attığında, çevre olaylarının dozajının arttığı ve CHP’nin her seferinde ülke çapında bir kampanyaya dönüştürmesinin geri teptiğini düşünüyorum. Yani artık toplumu bunların üzerinden kışkırtmanın tutmadığını anladılar. Ve bu olayları bir üst aklın verdiği talimatla kestiklerini düşünüyorum.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. eğriler ve bir doğru 03 Eylül 2019 Salı 23:19:07

    Rantiye ölçekli orman yangınları; damacana birim su serpen ve orman yandıkça kârları katlanan helikopter şirketleri; biri parası milletten cicilerine naylon torba takıp taraya girerken; elinde kürekle orman yangını sürdüren Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales...