Tam 19 dalda spor eğitimi 29 Haziran’da start alıyor

29 Haziran 2017 Perşembe günü açılışı yapılacak olan Yaz Spor Okulları'na, ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle çocuklarının yaz tatilini en aktif şekilde değerlendirmesini isteyen aileler,          gençlerin heyecanına ortak oluyorlar

Kırklareli İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün açtığı yaz spor okullarında 19 dalda spor eğitimi veriliyor. Bunun dışında ilimizin çeşitli futbol kulüpleri ve Basketbol takımlarının açtığı spor yaz okulları bu yıl da devam ediyor.
Açılan tüm dallara öğrenciler her yıl büyük ilgi gösterirken, tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimiz merkezde de futbol her zaman en üst sırada yer alıyor.
Geçen yıl ve önceki yıllarda olduğu gibi, en çok başvurunun futbol dalında olması bekleniyor. Gençlerin futbola olan merakı oldukça fazla diyebiliriz.
Kırklareli'nde yaşayan gençlerin, son dönemlerde ilimizde spor anlamında artan başarılarla birlikte bu yıl spora olan ilgilerinin arttığı gözlemlenirken, çocukların en fazla kayıt yaptırdığı spor branşlarının, ilimizin sporda en başarılı olduğu dallar olarak göze çarpıyor.
Jimnastik yine ilgi odağı
Ailelerin çocuklarının sağlıklı bir şekilde gelişimi adına büyük ilgi gösterdikleri jimnastiğin bu yıl da aynı ilgiyi görmesi bekleniyor.
Özellikle 5-8 yaş arası çocukların çok fazla rağbet ettiği branş, ailelerin de ilk tercihi olarak dikkat çekerken disiplin, sıkı çalışma, sabır ve azim gerektiren bir dal olan jimnastikte, çalışmalarına ara vermeden devam eden sporcuların başarılı oldukları gözlerden kaçmıyor.
Basketbola ilgi artıyor
Geçtiğimiz yıllarda basketbola artan ilginin bu yılda sürmesi, çocukların basketbolla ne kadar haşır neşir olduklarını gösteriyor.
Her yıl özellikle futbol branşına büyük katılım gerçekleşirken, basketbol ikinci sırada yoluna devam ediyor. Ailelerin ve çocukların hem gelişim hem de ilgiden çok fazla talep gösterdikleri basketbolda, geleceğin yıldızlarının Kırklareli'nden çıkması için kısa bir süre kalmışa benziyor.
Çocuklar yine taekwondoda buluştu
Taekwondo branşında ilimiz Kırklareli'nin gün geçtikçe yükselen başarı grafiğine yeni Türkiye şampiyonlukları, milli sporcular ve birçok iyi derece eklenince, yaz okullarında öğrencilerin dikkatini çekecek bir diğer branş haline gelen taekwondo, bu yıl da popülerliğini yitirmedi.
Özellikle geçtiğimiz yıl ve içinde bulunduğumuz yılda alınan birçok derece, çocukları bu spor branşa yöneltmek için yeterli olurken, jimnastik gibi sabır ve kondisyonun en üst seviyede olduğu taekwondoda, başarı için çok çalışmak ve azimli olmak şart.
Spor İl Müdürlüğü'ne teşekkürler günden güne artıyor
Geçtiğimiz yıllarda binlerce öğrencinin yazı en iyi şekilde geçirmesine olanak sağlayan Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, bu yılda aynı yolda ilerliyor.
Geçtiğimiz yıllara nazaran daha fazla ilgi gören yaz spor okullarının, kayıtlarının başlamasıyla birlikte öğrencilerin yoğun talebiyle karşılaşması moralleri yükseltti.
Çocukları, kötü alışkanlıklardan, sağlık problemlerinden, asosyal olmaktan kurtaran yaz spor okulları, ilimiz Kırklareli'nde büyük ilgi görüyor.
Aileler çok memnun
Özellikle çocuklarının yaz tatilini verimli bir şekilde geçirmesinden büyük memnuniyet duyan aileler, Yaz Spor Okulları'nın büyük katkı sağladığının altını çizerek; "Bizler çocuklarımızı yaz aylarında ne şekilde aktivitelere yazdıracağımızı bilemiyorduk.
Yazın verimli bir şekilde geçmesi, çocukların eğlenirken spor yapmaları ve bunu geliştirmeleri halinde başarılı birer sporcu olmaları bizleri çok mutlu ediyor. Bu bağlamda Yaz Spor Okulları'nın katkısı, faydası tartışılamaz.
Çocukların yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirebilmeleri, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları adına yapılan çok önemli bir organizasyon. Bizler emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.
Kırklareli'nin spor anlamında gelişimine büyük katkı sağlayan, başarıların, şampiyonlukların, kupaların gelmesinde kilit rol oynayan Yaz Spor Okulları'nın bu yılda çocuklarımız adına en verimli şekilde geçmesini ümit ediyoruz" diyerek düşüncelerini dile getirdiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol