Takip edip sustalı bıçakla tehdit etti

Kırklareli Baro Üyesi bir avukat, baktığı dosyanın davasının sona ermesi ile hayatının şokunu yaşadı. Mahkemede savunduğu şahıs istediği kararın çıkmamasının ardından
avukatını takip edip sustalı bıçak ile tehdit etti.


Meydana gelen üzücü olayın ardından suçlunun en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğinin altını çizen Kırklareli Baro Başkanlığı, avukat arkadaşlarına destek açıklaması yaptı.
Hukukun işleyebilmesi için önemli bir görev üstlenen avukatların haklarını savunan Kırklareli Baro Başkanlığı yaptığı açıklamada, "Baromuz üyesi değerli meslektaşımız Av. Emrecan Güven; mesleki faaliyeti nedeniyle avukat olarak yer aldığı bir ceza dosyasında, yalnızca mesleki faaliyetini icra etmesi sebebiyle tehdide maruz kalmış ve söz konusu şahıs iş bu dosyadan hüküm giymiştir. Söz konusu şahıs hüküm giymesinin akabinde, meslektaşımızı takip ederek sustalı bıçak göstermek suretiyle 8 Şubat 2024 tarihinde tehdit etmiş ve saldırı girişiminde bulunmuştur" sözlerini dile getirdi.
Yapılan hareketin cezasını çekmesi gerektiğinin altını çizen Kırklareli Baro Başkanlığı, "Meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı kabul etmiyoruz! Avukata yapılan saldırı adalete yapılan bir saldırıdır! Söz konusu saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve anılı şüphelinin en ağır şekilde cezalandırılması için sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz" ifadelerini dile getirdi. (Ş.Kenar)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol