Takdire şayan uygulama

İlimizde özellikle zorlu kış şartlarında yardıma muhtaç kimselere destek olmak amacı ile bir uygulama düzenleyen Cumhuriyet Ekmek Fırını Sahibi Hakan Reyhan, dükkânında oluşturduğu ayrı bir ekmek rafı ile “zenginden, fakire” ekmek dağıtımı yapıyor.

Kırklareli’nde yıllardan beri aynı hizmette hizmet veren ve vatandaşın ana besin ihtiyacını karşılayan Cumhuriyet Ekmek Fırını Sahibi Hakan Reyhan, duruma olmayan ve sokaklarda ikamet eden kimsesizler için, dükkânına ücretsiz ekmek reyonu açtı.
Ürettiği sistemle “zenginden fakire” mantığını uygulayan Reyhan, “böylece hayırsever vatandaşlarımızın, sağda solda yardıma edecek kimse aramasına gerek kalmıyor. Biz bir nevi aracı görevi görüyoruz” dedi.
Her ne kadar Kırklareli’nde birçok fırında böylesi bir çalışma yapılsa da gazetemiz muhabirleri ile röportaj yapmayı kabul eden işletme sahibi, bu uygulamanın ne incelikleri hakkında bilgiler verdi.
Birçok ilde yapılan bu uygulamada, bir tablo oluşturuluyor ve vatandaşlar 2 ekmek parası verip, diğer ekmeği ücretsiz ekmek rafına koyuyorlar. Böylelikle orada böylesine bir çalışma olduğunu bilen yardıma muhtaç kişiler, raflardan ihtiyaçları kadar ekmeği temin edebiliyorlar.
Yaptığı çalışmadan kısada söz eden Hakan Reyhan; “ Bildiğiniz gibi yaptığımız iş sabır ve güven isteyen bir meslek. Kırklareli’nde de oldukça fırın mevcut. Hele şu soğuk havalarda kafasını sokacak sıcak bir evi olmayan vatandaşlarımıza Allah yardım etsin.
Başlattığımız uygulama da öncelikle bir tablo yaptık. Bizden gelip ekmen alan vatandaşlarımız 1 ekmek alıp, 2 ekmek parası bırakıyorlar. Diğer ekmeği de oluşturduğumuz raflarda yardıma muhtaç kişilere veriyoruz.
Periyodik bir tablo yaptık ve girdi çıktıyı da buradan takip edebiliyoruz. Ben buradan bu durumu bilmeyen vatandaşlarımıza da seslenmek istiyorum.
Hem yardım edecek, hem yardıma muhtaç. Bizlere gelip bu imkândan faydalanabilirsiniz” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hey benim memleketim 20 Ocak 2016 Çarşamba 19:56:49

    İşte benim memleketimin güzel yürekli güzel fikirli insanı. Sağol varol sen !