TURİSTLER Kırklareli'yi, Dingiloğlu Parkı ve etrafındaki dükkanlar olarak biliyorlar

Kırklareli, Bulgaristan ve Yunanistan sınır komşularımıza yakın bir konumda yer alması itibari ile yabancı turistlerin uğrak mekânı olmaya devam ediyor. Yabancı turistlerin genelde hafta sonları Merkez Kırklareli'ne gelerek çarşı pazar alışverişlerini yaparak buradan ayrılıyorlar. Tabii durum böyle olunca görenlerin aklına Kırklareli'nin başka çarşı pazarı yok mu? Sorusunu akıllara getiriyor.

- Nereden ALDIN?
- Dingiloğlu'ndan
Kırklareli'nin gezilmeye değer birçok yerinin ve tadılmayı hak eden birçok kendisinin olan ürün kenarda dururken, Turistlerin gidebilecekleri yeri DİNGİLOĞLU parkı ve etrafı olarak sınırlandırılması ise tanıtım ve pazarlama konularında ne kadar gerilerde kalındığını gözler önüne seriyor.
Kırklareli'nin dört bir yerinde aynı ekonomik etkileşim olması yerine sadece DİNGİLOĞLU ve etrafı olarak şekillenen bu ziyaretler, Kırklareli'nin isminin önünde DİNGİLOĞLU'nu daha uzunca bir süre kalacağını işaret ediyor.
Herkesin
Kazanması için
Turistlere Kırklareli'ni Gezdirecek
Yerel Yönetimler
istiyoruz
Kırklareli son siyasi sınavda, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gibi isimlerin Lüleburgaz'ı tercih etmesinin en büyük nedeni olan büyüyememe, diğer ilçeleri ile etkin bir şekilde birlikteliklerinin olmadığı bir çok yerleşim yerini günümüzde devamlı cezalandırmıştır.
Öyle ki Kırklareli, kendi içerisinde bile belli sınırları aşmakta yıllardır zorlanıyor. Yabancı Turistlerin sadece Kırklareli'nin Dingiloğlu'na sıkıştırmak yerine, Yerel yönetim olarak belli turlarla tanıtılmaz mı Kırklarelimiz?

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Burada bugüne kadar sorumlu oldukları halde sorumluluklarını yerine getiremiyenleri kınıyor ve hali hazırda şu an için İl Turizm MüdürüBelediye BaşkanıSTK B aşkanlarını görave davet ediyoruz.