TÜRKİYE ŞAMPİYONU “HANDE NUR DALCALI”

Bölgenin en çok bilinen ve Kırklarelili vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören Taekwondo sporu, başarılarla ilimizi gururlandırmaya devam ediyor. Kırklareli'nden en küçüğünden en büyüğüne birçok sporcunun içerisinde bulunduğu Taekwondo sporu Kırklareli'nde bulunan kulüplerin göstermiş
olduğu çabalar sonucu oldukça takdir edilen bir spor haline geldi.

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2018 Yılı Faaliyet Programında yer alan Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası 11 - 15 Ağustos 2018 tarihleri arasında Ankara'da Hentbol Federasyonu Başkanlığı Spor Salonunda düzenlendi.
2600 sporcunun katılım sağladığı Türkiye şampiyonasının ilk gününde 33 kg bayanlar kategorisinde sporcumuz Hande Nur Dalcalı 1.turda Edirneli rakibini 18-11, 2.turda İzmirli rakibini 11-6, 3.turda Mersinli rakibini sayı üstünlüğü ile nakavt ederek sporcumuz, Çeyrek finalde Mersinli rakibini 13-4, Yarı finalde Ankaralı rakibini 16-14 yenerek Final’e yükseldi. Final müsabakasında İzmirli rakibi ile normal süresi 20-20 biten maçın sonucunda sporcumuz altın vuruş uygulaması ile altın madalya'ya uzanarak kürsünün zirvesinde yer aldı "TÜRKİYE ŞAMPİYONU" oldu.
“Sporcumuza başarılar
diliyoruz”
Önemli müsabakalarda güzel sonuçlarla Kırklareli’nin ismini duyuran Hande Nur Dalcalı yakından takip eden Kırklareli Ergin Spor Kulübü Başkanı Gökhan Yeşil, sporcusuna başarılar diledi. Yeşil, “Sporcumuz çok önemli bir organizasyonda boy gösterdi. Bunun kadar büyük bir gurur yoktur. O yüzden bu önemli süreçte sporcumuz Hande Nur Dalcalı başarılar diliyorum” dedi.
“Başarabileceğine
inanmak, başarmanın
yarısıdır”
Son olarak bu önemli organizasyonda boy gösteren sporcumuz Hande Nur Dalcalı düşüncelerini belirtti. Ergin, “Başarabileceğine inanmak, Başarmanın yarısıdır, her şeyden önce bana öğretilen bu oldu. Şimdi arkamdan gelen kardeşlerimin de başarıları beni daha da tetikliyor. Biz hocalarımızın kıymetini biliyoruz, onlar bizim için çok değerli, kenetlenirsek daha büyük başarılar elde edeceğimize olan inancımız sonsuz. Bu süreçte bir an olsun hedeflerimin doğrultusundan çıkmadan hep en iyisini arzuladım. Şuan hayatımın önemli evrelerinden birini yaşadım” şeklinde konuştu.
“En önemlisi işimize
olan saygımızı ve
ciddiyetimizi
kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz”
“Taekwondo ile vatandaşlarımıza hizmet etmek adına hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz” diyen Ergin Spor Kulüp Başkanı Gökhan Yeşil, kazandıkları başarılarla gündemde kalarak büyümeye ve gelişmeye devam ettiklerini açıkladı. Yeşil “Doğru bildiğimizi söyleyerek, karakterimiz ve kişiliğimizden ödün vermeyerek ve en önemlisi işimize olan saygımızı ve ciddiyetimizi kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz.
Sporcularımızın çalışma arzusu ve hırsı bizleri umutlandırıyor. Planlı ve programlı çalışma ile ortaya koyduğumuz performans ve başarı göz ardı edilemez. Kırklareli olarak gece gündüz çalışa, ulusal ve uluslar arası arenada bizleri temsil eden çocuklarımızın gayretini ve başarısını takdir etmeliyiz. Kısa zamanda çok daha iyi olacağız ve Kırklareli'ne ve ülkemize çok sayıda başarı ve madalya kazandıracağız” ifadelerini kullandı.
“Kırklareli’nde büyük
başarıların elde edildiği bir çatının altındayız”
Başarılarına başarı eklediklerini dile getiren Ergin Spor Kulübü antrenörü Savaş Ergin“Başarılarımız arttıkça daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Ülkemiz Taekwondosu Türkiye Şampiyonaları'ndan madalyalar kazanabiliyorsa bunda bizlerinde payı olduğu unutulmamalı. Biz yukarısını ne kadar çok zorlarsak başarı çıtası o kadar yükselecektir. Kırklareli’nde büyük başarıların elde edildiği bir çatının altındayız. Kırklareli’ni sportif başarılarla en güzel şekilde temsil etmeye çalışıyoruz” dedi.
Çiler “Teşekkürler
Hande”
Kırklareli'nin spor anlamında büyük başarılara imza atmasına sebep olan Taekwondo kulüpleri, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu olan Hande Nur Dalcalı’yı tebrik etti. Çiler “kurucu yönetim kurulu üyesi olduğum Ergin Spor Kulübü sporcularımız iftiharlarımıza bir yenisini daha ekledi.
Kırklareli’mizin gururu Hande Nur Dalcalı Türkiye Şampiyonu oldu. Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığı faaliyet programında yer alan Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonasında 2600 sporcunun katılım sağladığı Türkiye şampiyonasının ilk gününde 33 kg bayanlar kategorisinde sporcumuz Hande Nur Dalcalı 1.turda Edirneli rakibini 18-11, 2.turda İzmirli rakibini 11-6, 3.turda Mersinli rakibini sayı üstünlüğü ile nakavt ederek sporcumuz, Çeyrek finalde Mersinli rakibini 13-4, Yarı finalde Ankaralı rakibini 16-14 yenerek Final’e yükseldi.
Final müsabakasında İzmirli rakibi ile normal süresi 20-20 biten maçın sonucunda sporcumuz altın vuruş uygulaması ile altın madalya'ya uzanarak kürsünün zirvesinde yer aldı. Sporcumuzun başarılarının devamını diler, İlimize ve kulübümüze hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol