TÜRK TARIMI- HAYVANCILIK DESTEKLENMELİDİR

-ANILAR-
Vali Esengül Civelek'ten Evrenli köyüne ziyaret.
Belde ve köy ziyaretleri kapsamında 15 Mart 2016 Salı günü Vize ilçesine bağlı Evrenli köyü sakinleri ile bir araya geldi.
Gerçekleşen ziyarette ilk olarak Evrenli Köyü muhtarlarından köy hakkında bilgi alan Vali Esengül Civelek, hükümet tarafından ilimize gönderilen ödenekler ile yatırım programına alınan; eğitimden sağlığa, tarımdan sosyo-ekonomik kalkınmaya, içme sularından, göletlere, altyapı çalışmalarından çocuk park alanlarına kadar, vatandaşlara hem bilgilendirici hem de 2016 yılı köylere yönelik yatırım programları hakkında yatırımları anlattı.
Vali Esengül Civelek, gerçekleştirdiği köy ziyareti kapsamında, Evrenli Köyü’nde ikamet eden Şehit Bayram Tuğrul Doğan'ın ailesini evlerinde ziyaret etti.
Kırklar Haber Gazetesi’nin 17 Mart 2016 günkü bu güzel haberi bizleri mutlu etti.
Tohum ekme sezonu yeni açıldı. Mısır tohumu, sebze tohumu, ayçiçek tohumlarının ekimi başladı.
Kasım'da buğday, kanola gibi tarım ürünleri ekilmişti. Buğday tarlalarına üre gübresi atılıyor. Türk tarımı, hayvancılık desteklenmelidir. Bizimkiler zahirecilik, nakliyecilik yapıyorlardı. Rumeli Balkan göçmenleri sıfırdan çok çalışan halk adamlarıydı. Kırklareli ve Edirne köylerinden zahire alırdık. Süloğlu, Lalapaşa pazarları köylünün dört mevsim ihtiyaçlarını karşıladığı önemli pazarlardı. Kırklareli'nde zahire tüccarı çoktu. Pazarlardan buğday, çavdar, mısır, yulaf, ayçiçek, deri, kabak çekirdeği satın alan zahire tüccarları komşularımızdı. (Karakaş Mahallesi) Demiraco'lar, Yamaner'ler, Pey'ler, Hakkı Yüksel'ler gibi…
Cumhuriyet Caddesi 1960'lı yıllarda çok hareketli bir caddeydi. At, inek arabalarıyla traktörlerle köylerden gelenler hanlarda geceleri hayvanlarıyla kalırlardı. Gazhane Sokağı’nda Orhan Çetintaş'ın yağ fabrikasının karşısında bir han vardı. Cumhuriyet Caddesi’nde Ticaret Borsası’na yakın hanlar vardı. Karaumur’da Bektaş'ın hanı vardı. Bu hanlar tarih oldu. Kırklareli, Edirne, Balkanlara, Avrupa'ya açılan Ticaretin canlı olduğu önemli şehirlerdir. Kırklareli Aşağıpınar, Kanlıgeçit kazıları 1993 yılından beri davam ediyor. Trakya tarihi araştırmaları anılarla güzeldir. Eskiden İstanbul'a beş-altı saatte Lüledurgaz, Çorlu, Silivri, Büyükçekmece üzerinden giderdik. Kara tren gelirdi Kırklareli'ne…
Her Pazar günü İstasyon garı karşısında kadınlar mart dokuzu kurabiyesini yerken sohbet ederlerdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol