TUBİTAK bilim fuarına, Kırklareli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi damgası

4006 TUBİTAK Bilim Fuarları kapsamında Kırklareli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan proje sergisi açılışı dün yapıldı. Sağlık sektöründe kullanılmak üzere hazırlanan 33 proje ile ilgilileri buluşturmanın gururunu yaşayan öğrenci ve öğretmenlerin heyecanı görülmeye değerdi.
33 değişik proje sağlık
konusunda hayatı
kolaylaştırmaya aday
4006 TUBİTAK Bilim Fuarları kapsamında Kırklareli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Sergide bezi kesme makinesinden, görme engelli vatandaşların hastanelerde daha kolay yol bulmaları için hazırlanmış yollar, ilaç tüplerinin kafasını ellerimizi incitmeden kırmamızı sağlayan düzenekler ile birçok proje sağlık çalışanlarına ve ilgililere tanıtıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan ve TUBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İş Biriği Protokolü" kapsamında ülkemizde bilim kültürünü geliştirmesine yönelik olarak 4006 TUBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı açılmıştır. Bu kapsamda Kırklareli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 11 danışman öğretmen rehberliğinde 83 öğrenci 33 proje Kırklareli Halk Eğitim (HEM) ve Akşam Sanat Okulu'nda (ASO) sergilenmektedir.
Kırklareli Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin başarılı öğrencileri yetiştiren öğretmenleri ise konu ile alakalı olarak şu bilgileri verdiler;
"4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan proje sergimize hoş geldiniz. Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İş Birliği Protokolü" kapsamında ülkemizde bilim kültürünü geliştirilmesine yönelik olarak 4006 Tübitak Bilim Fuarları Destekleme Programı açılmıştır.
"TÜBİTAK Bilim Fuarları" 5.ve 12.sınıflarda okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yaparak,bu araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, gerek kendilerinin ve gerekse izleyicilerin eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.
TÜBİTAK Bilim Fuarları 2012-2013 eğitim -öğretim yılı için önceden belirlenen 1000 pilot okulda, 1 Nisan -19 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir. Bu amaç doğrultusunda, okulumuzda da 11 danışman öğretmen rehberliğinde 83 öğrencimiz 33 projenin hazırlanmasında görev almış ve 2 ay gibi kısa bir sürede bu projeleri sonuçlandırmışlardır. Büyük, heyecanlı ve de meşakkatli ve bir o kadar da verimli geçen proje hazırlanma sürecinde, bilimsel çalışmanın önem ve gereğini kavrayan öğrencilerimiz, her geçen gün kendilerini geliştirip aşarak değerli danışman öğretmenlerimizin de katkılarıyla yeni yeni nice parlak projelere imza atacakları açıktır. Bu çalışma ve çabalarından dolayı kendilerini kutluyor ve teşekkürlerimiz sunuyoruz."
Kırklareli Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu'nda Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Merter, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Metin Bozkır, Kırklareli İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Yücel tarafından açılış kurdelesi kesildi.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Merter
öğrencilere teşekkür etti
Burada bir konuşma yapan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Merter;"Öğrencilerimiz bir ilki gerçekleştiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan protokol gereği okullarımızda bilim fuarları ve bilim projeleri hazırlanıyor. Bizim ilimizde de pilot okul olarak Sağlık Meslek Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi yer alıyor. İlk açılış fuarını Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri yaptı. Öğrencilerimiz yoğun ders programı yanında projeler hazırlamışlar" kaydetti.
Konuşmanın sonunda, Merter ve beraberindekiler fuarı gezerek öğrencilerden yapmış oldukları projeler hakkında bilgiler aldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol