TÜBİTAK 4006 Şuhudi Bilim Şenliği'nin açılışı yapıldı

25 Mayıs 2016 Çarşamba günü, TOKİ Ahmet Cevdet Paşa Ortaokulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Şuhudi Bilim Şenliği'nin açılışı yapıldı. 27 Mayıs 2016 Cuma gününe kadar sürecek olan bilim şenliğinde öğrenciler, hem ebru sanatı eserlerini, hem de hazırladıkları bilim projelerini gelen konuklara tanıttı

Geçtiğimiz Çarşamba günü, Kırklareli TOKİ Ahmet Cevdet Paşa Ortaokulu tarafından TÜBİTAK 4006 Şuhudi Bilim Şenliği'nin açılışı yapıldı. 25-26-27 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşecek olan bilim fuarının açılışına Okul Müdürü İbrahim Erginsoy'un ev sahipliğinde; Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Uzun, Kırklareli SGK İl Müdürü Tahsin Halcı, Kırklareli Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz, Kırklareli İl Mahalli İdareler Müdürü Alaeddin İkican ve çok sayıda davetli katıldı.
Tüm projelerimizi
şehitlerimize adıyoruz
TOKİ Ahmet Cevdet Paşa Ortaokulu'nda düzenlenen şenlik, okulun bahçesinde davul zurna eşliğinde başlarken, davetlilerin gelişi ile birlikte öğrencilerin hazırladığı ebru eserler gezildi. Konukların her bir eseri tek tek incelediği sergide, eser sahibi öğrenciler çalışmaları hakkında konuklara bilgi verdi.
Ebru sergisinin gezilmesinin ardından, TÜBİTAK 4006 Şuhudi Bilim Şenliği'nin açılışı yapıldı. Açılış öncesi TOKİ Ahmet Cevdet Paşa Ortaokulu Okul Müdürü İbrahim Erginsoy açılış konuşması yaptı. Erginsoy konuklara şöyle seslendi: "TÜBİTAK 4006 Şuhudi Bilim Şenliğimiz'e hoş geldiniz. Şuhudi; görebilen, keşfe ve görmeye dair görünebilir olana ait anlamına gelirken; şahitler, şehitler anlamına da gelmektedir. Aynı zamanda Hasköy doğumlu olan ve kabri Babaeski'de yer alan, gerçek adı Muhammed, sıfatı ise Şuhudi olan, gönüllerde yer eden ve Kırklareli ilimize hizmet etmiş bir gönül adamı olan birini de canlandırmak istedik. Fakat esas amacımız bilim şenliğimizdeki projelerimizi tüm şehitlerimize adamak."
Bilim Şenliği Cuma gününe kadar devam
edecek
Öğrencilerin bilim projelerinin sergilendiği şenliğin açılış kurdelesini Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Uzun kesti. Akabinde konuklar, öğrencilerin sınıflarda sergilenen projelerini teker teker inceledi.
Birbirinden ilginç buluşların sergilendiği fuarda öğrenciler kendi projeleri hakkında davetlilere detaylı bilgiler aktardı.
Açılışı geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleşen TÜBİTAK 4006 Şuhudi Bilim Şenliği, 27 Mayıs 2016 Cuma gününe kadar Kırklarelili vatandaşlara açık olacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol