TREDAŞ'tan haberimize yanıt

Gazetemizin 10 Ocak 2017 yarihli sayısında “TREDAŞ Neler Yapıyorsun?” başlıklı habere kurumdan bir açıklama geldi. İlimizde yaşanan enerji kesintilerini konu aldığımız haberimize gelen yanıtta şunlar kaydedildi;
"Gazetenizde 10.01.2017 tarihli sayısında “TREDAŞ Neler Yapıyorsun?” başlığıyla haberler yayımlanmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.
“Gazete haberinize konu olan enerji kesintileri, yurdumuzu etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve fırtınaların, Marmara Bölgesine enerji taşımakta olan Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait ana enerji iletim hatlarının hasar görmesi sonucu oluşmuştur. TREDAŞ sorumluluk sahamızda da bu arızaların giderilmesi süresince enerji kesintileri yaşanmıştır.
Ayrıca Kırklareli İli Merkezi ve bağlı ilçelerimizde de etkili olan olumsuz hava koşulları sırasında enerji nakil hatlarımız zaman zaman zarar görmüş ve enerji akışında aksamalar yaşanmış olup yaşanan elektrik kesintileri kesinlikle programlı enerji kesintisi değildir.
Kırklareli İl Müdürlüğü olarak zorlayıcı mevsimsel faktörler göz önüne alınmaksızın 7 gün 24 saat Arıza Onarım Bakım ekiplerimiz ile söz konusu arızaların giderilmesi için çalışmalar yürütülmüştür.” (TREDAŞ)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol