TREDAŞ’tan haberimize cevap

TREDAŞ, gazetemizde yayınlanan elektrik kesintileri ile ilgili haberimizin ardından konuya ilişkin bir bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklamada şu bilgiler verildi;

“Gazetenizde 30 Ağustos tarihinde yer alan haberde, Kırklareli'nde elektriklerin sık sık kesildiği ve kurumumuzca ilgilenilmediği yönünde haber yer almıştır. Konu ile ilgili açıklamamız şu şekildedir:
"29 Ağustos 2016 Tarihinde Özellikle Kırklareli İli Merkez İlçemiz genelinde yaşanan ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sağanak yağmur yağışı sırasında Merkez İlçemizin nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu noktalarda enerji dağıtım hizmetinin sağlanmasında kullandığımız Yer Altı Enerji Nakil Hatlarımızda üzerinde istenmeyen ve beklenmedik bir kaç kez tekrarlanan kısa süreli geçici enerji açmaları yaşanmıştır.
Kırklareli Merkez İşletme Arıza Onarım Bakım teknik Personellerimiz tarafından söz konusu arızalara ivedilikle müdahale edilmiş olup çalışmalar sonrasında elektrik şebekemize sağlıklı enerji verilmesi sağlanmıştır.
Ayrıca bölgede enerji akışını sağladığımız enerji nakil hatlarımız üzerinde bulunan İzolatör, iletken ve röle kontrolleri yapılmış olup iletkenlerimize temas etmesi muhtemel ağaçların dal ve budaklarının temizlenmesi tamamlanmıştır.
TREDAŞ, sorumluluk bölgesinde daima kaliteli, yeterli ve kesintisiz enerji temini konusunda aralıksız çalışmalarını sürdürmektedir."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. bu kontrolleri yapmak için dal ve budakları kesmek için yağmurumu beklediniz.....