TREDAŞ’ın hizmet anlayışı bu mu?

Kırklareli’nde geçtiğimiz 2 hafta sıkça yaşanan elektrik kesintileri vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. 24 saat içinde belirli aralıklar ile 4-5 kez kesilen elektrik hem işyerlerini hem evleri olumsuz etkiliyor. Kesintiler hakkında önceden herhangi bir açıklama yapılmazken tüm şehir karanlığa boğuluyor.

Kırklareli merkez ilçe genelinde devam eden elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkardı.
Her sabah, akşam ve gün içerisinde düzenli olarak kesilen elektrikler hem iş yerlerini hem de iş evleri olumsuz yönde etkiliyor. 2016 yılında, teknoloji çağında, halen böylesine sorunların yaşanması ne kadar normal?
Diğer illerde bu sorun ayda ya da yılda bir kez yaşansa da Kırklareli’nin her gün vazgeçilmez sorunu olarak ortaya çıkıyor.
Bu durum daha ne kadar süreceği ve yetkililerin konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmayışı akıllarda soru işaretleri oluştursa da vatandaş duruma oldukça tepki gösteriyor. Kesinti yaşandığı sırada “ALO 186” arıza servisini arayan Kırklareli halkı telefonu nedense “meşgul” çalarken buluyor. Durum ile ilgili Kırklareli TREDAŞ İşletme Müdürlüğü’ne giden gazetemiz muhabirleri İşletme Müdürü’nün izinde oluşundan dolayı muhatap bulamadı. Müdür yardımcılarının ve başmühendisin dahi sorularımızı yanıtlayamadığı TREDAŞ Kurumu


daha kendi içerisinde sorunları aşamamış olacak ki, vatandaşların mağduriyetini gideremiyorlar.
Problem olan ne?
Birçok mahallede süren elektrik tellerini yerin altına alma işlemi son bulsa da bazı eski mahallelerde bu durum belirsizleşiyor.
Özellikle son dönemlerde yükselen İstasyon, Karaibrahim, Karakaş mahallelerinde yerin altında olan kablolar Akalar, Demirtaş, Bademlik ve Doğu Mahallerinde halen tehlike içeriyor. Rüzgârlı ya da yağışlı havalarda sık sık görülen kesintilerin ana sorunu ise sistemin eski olması gibi görünüyor.
Vatandaş ateş püskürdü!
Son olarak geçtiğimiz hafta Pazar, Pazartesi ve Salı günleri düzenli yaklaşık yarım saat yaşanan kesintiler vatandaşları çileden çıkarttı.
Sabah erken saatlerde dükkân açanlar ve geceleri çalışan işyerleri durumu sert bir dille eleştirdi.
Konu ile ilgili ilimiz esnafı ile bir araya geldiğimiz röportajda; “ Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir saçmalık yaşanmıyor, Kırklareli hariç. Bizim ne farkımız var? Edirne’de Tekirdağ’da neden kesinti olmuyor. Çünkü oraları medeniyet bir çağ dışı kaldık öylemi? Canları isteyince kesiyorlar, sonra tekrar geri veriyorlar. Bu neyin çalışması neyin çabası? Faturalar ödenmediği takdirde 2. Ayında daha kişilerin panolarını mühürleyen kurum, şimdi ise elektriğin kullanımını dahi sağlayamıyor. ” dediler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bir sokak aydınlatma lambası arızasını beş kere 186 ya bildirdim yedi kere şahsen şefliğe gittim 45 gün geçtikten sonra yaptılar tebrikler Tredaş-Trapaş-Hepsi Traş