“TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak, Alpullu Şeker Fabrikası'na talip olacağız’’

Trakyakent Belediye Başkanlar Toplantısı, 15 Mart 2018 tarihinde Alpullu'da gerçekleşti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın Başkanlık ettiği toplantının gündeminde Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi vardı.
Toplantıya katılan Başkanlar arasında istişare edilen bu konuyla İlgili Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Coşkun Tanış konuşma gerçekleştirdi.

‘’Özelleşme kimseye en küçük fayda sağlamayacaktır’’
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; ‘’ Biz Alpullu olayına hiçbir zaman siyasi bir gözle bakmadık. En büyük dileğimiz; Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmemesidir. Ama özelleşmesi gündeme geldiyse, biz de TRAKYAKENT Belediyeleri olarak, Alpullu Şeker Fabrikası'na talip olacağız. Konunun sonuca bağlanması için 6 kişilik bir komisyon kurmuştuk benim başkanlığımda. Bugün konuyu daha detaylı görüşebilmek adına burada toplandık. Bizim asıl amacımız; buranın özelleştirilmesini engellemektir. Süreç işliyor. Mahkemeye yapılan müracaatlar var. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verirse, Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleşmesi engellenmiş olur. Dolayısıyla sorun da ortadan kalkar. Ancak aksi bir karar çıkarsa TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak, Alpullu Şeker Fabrikası'na talip olacağız. Özelleştirmenin doğuracağı sonuçları en yakından bilen bir belediye başkanı olarak, Ata'mızın mirasına sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Özelleşme kimseye en küçük fayda sağlamayacaktır. Buranın özelleştirilmesi, hem üreticiyi hem de tüketiciyi olumsuz anlamda etkileyecektir. Bunun olmaması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak, ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.
Toplantıda Başkan Albayrak öncülüğünde Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez'in yer alacağı bir komisyon kurulması, bu komisyonun Alpullu Şeker Fabrikası konusunda yapılabilecekleri incelemesi kararı alındı. Ayrıca TRAKYAKENT Belediyeler Birliği'ne yetki verilmesi ve birlik şirketinin tek başına veya ortaklı olarak ihaleye girmesi kararı alındı. Toplantının ardından katılımcılar Alpullu Şeker Fabrikası'nın önünde toplu fotoğraf çekildi.
TRAKYAKENT Belediyeler Birliği, Alpullu Şeker Fabrikası konusunu görüşmek üzere 13 Nisan'da Tekirdağ'da tekrardan bir araya gelecek.
Sosyal medya hesaplarından toplantıyı değerlendiren belediye başkanları şu görüşleri dile getirdi.
‘’Atamızın mirasına, halkımız adına sahip çıkıyoruz’’
Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş; ‘’Alpullu Şeker Fabrikası” özel gündemli olarak, Alpullu Beldemizde olağan üstü toplanan Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği (TRAKYAKENT) Meclisimiz, öncelikle Alpullu ve tüm şeker fabrikalarımızın satılmaması, hukuki tüm seçeneklerin denenmesi, son durumda satılması söz konusu olursa da, Birliğimiz ile PANKOBİRLİK ve ŞEKER-İŞ sendikalarının da içerisinde bulunacağı bir yapı ile Alpullu Şeker Fabrikasının satın alınması hususunda görüşmeler yapmaya, ihale sürecini takip etmeye ve diğer hususlarda Birlik Yönetim Kurulumuza yetki verdi. Trakya Belediyeleri olarak, Atamızın mirasına, halkımız adına sahip çıkıyoruz’’ dedi.
‘’Halk sağlığına sonuna dek
sahip çıkacağız’’
Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker; ‘’ Atatürk’ün emaneti Alpullu Şeker Fabrikası'nı Trakya Belediye Başkanları olarak ziyaret ettik. 
Alpullu Şeker Fabrikasının satılmaması, Özelleştirilmemesi gerektiği konusunda görüşlerimizi bir kez daha dile getirdik. Eğer fabrikanın satışı durdurulmazsa Trakyakent Belediyeler Birliği toplantımızda alınan karar uyarınca Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a yetki verildi.
Atatürk'ün emaneti olan fabrikamıza, emekçilere, tarlada hasadını bekleyen pancar üreticisine ve her şeyden önemlisi halk sağlığına sonuna dek sahip çıkacağız’’ dedi.
Önemli kararlar alındı
Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez; ‘’ Encümen üyesi olduğum TRAKYAKENT in Alpullu Şeker Fabrikası gündemli Alpullu’da düzenlediğimiz olağan üstü toplantıda Bölgemiz, ülkemiz ve geleceğimiz adına büyük önem teşkil eden Alpullu Şeker Fabrikamız için nasıl bir yol haritası yürütüleceği konusunda Trakyakent üye belediye başkanları ve meclis üyelerimizle birlikte önemli kararlar aldık’’ dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Şeker gibi artık teoride ve pratikte kabul görmüş bir kripto zehiri sırf muhalefet yapacağım diye savunup devam ettirmek karşı tarafa ithamında bulunduğunuz vatan hainliğiyle birbirinin aynı resmen ve alenen halk düşmanlığıdır. ya bunu ıslah eder dönüştürürsün veya ihrac edersin. eroin fabrikalarını neden kapadınız o zaman? yani partiler kurumlar odalar şunlar bunlar dahil tüm yerel idareciler olarak benim canımı sıkacaksınız da vasatınızı çıkıp anlatacağım insanlara en sonunda! böyle de afedersiniz saflık olmaz ki canım. milletvekilinden oda memuruna hepsi birbiriyle yarışıyor...