TOKİ’nin indirim kampanyası, Kırklareli’yi de kapsar mı?

TOKİ, borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik her yıl gerçekleştirdiği indirim kampanyasının bu yılki ayağını açıkladı. Başvurular 21 Eylül 2018 tarihinde başlayacak. İndirim oranının yüzde 24’e çıktığını belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve işyeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için indirim kampanyası düzenlendiğini kaydetti. 

Turan açıklamasında; “Vatandaşlarımızın bu yöndeki beklentileri üzerine 2018 yılı için indirim kampanyamızın ikincisini düzenlemeye karar verdik. Bu kampanyada indirim oranını yüzde 24'e çıkardık. Tarihi ve koşullar da belirlendi” diye konuştu.
Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 21 Eylül – 19 Ekim 2018 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini söyleyen Ergün Turan; “Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar müracaat etmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak" diye konuştu.
Bu yıl ikincisini düzenledikleri indirim kampanyasında esnek ödeme planı oluşturduklarına dikkat çeken Turan yüzde 24 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşların da faydalanabileceğini belirterek şöyle devam etti: “Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlarımız borç bakiyesinin %25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde %24 indirim kampanyasından faydalanabilecek. İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekmektedir. Kampanyamızdan, satışları 2017 yılı Haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2017 yılı Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dâhil edilmemiştir.”
Kırklareli’nde geçtiğimiz yıl inşaatı başlayan ve bu yıl kuraları çekilen ikinci etap TOKİ konutları ile ilgili olarak da önümüzdeki dönemlerde böyle bir indirim kampanyasının yapılması temenni ediliyor. İndirim uygulamasının büyük bir maddi rahatlama anlamına geldiğini ifade eden vatandaşlar, TOKİ’nin hem mevcut sistemiyle, hem de güncel girişimleri ile vatandaşlara büyük kolaylıklar sağladığına dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol