TOKİ’den Kırklareli’ne üçüncü proje

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Üsküp ve Kavaklı’nın ardından Kırklareli Merkez’de konut yapımı için düğmeye bastı. Önceki gün 535 konut için ihale çıkan İdare, Hamidiye Mahallesi’nde 245’i 2+1 ve 290’ı 3+1 konut inşa edecek. TOKİ’nin böylece Kırklareli Merkez’de yapacağı konut sayısı toplamda 798’i bulacak.

Kavaklı’da 118 konut, Üsküp’te ise ihalesi 16 Ağustos’da yapılacak 145 konut inşa edecek Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kırklareli Merkez’de yapacağı 535 konut için harekete geçti.

Kırklareli Merkez Hamidiye Mahallesi’nde yapımı gerçekleştirilecek konutlar için ihale 7 Ağustos 2017 Pazartesi günü saat 14.00’da İstanbul’da yapıldı.

Gerçekleştirilen ihale içinde altyapı ve çevre düzenleme işi de bulunuyor. Zemin üzerine + 4 olan projedeki 535 konutun 245’i 2+1 şeklinde ve 290’ı ise 3+1 şeklinde plandı.

Proje, konut sahiplerinin gün içerisinde vakit geçirebileceği peyzajı, parkı, oyun ve spor alanları ile birlikte nitelikli bir sosyal çevre olarak hazırlandı.

Üsküp

Başvuruları sona eren Üsküp TOKİ konutları projesinin ihalesi 16 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak. Proje sonunda 145 adet konut, altyapıları ve 1 adet sosyal tesis inşası yapılmış olacak. Yer tesliminden itibaren 500 gün süresi bulunan Üsküp konutları’nın ihalesi saat 14.00’de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (Toki) İstanbul Hizmet Binası Halkalı Atakent Mahallesi 221. Sok. No:5 adresinde yapılacak.

Kavaklı

TOKİ tarafından ihalesi yapılan Kırklareli Merkez’e bağlı Kavaklı Beldesi’ndeki 3+1 daireler ise Temmuz ayında satışa sunuldu. 28 Temmuz’da satışı sona eren daireler için Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, sınırlı sayıda kalan 3+1'lerin yaşamlarını Kavaklı'da sürdürmeyen vatandaşlara da açıldığını bildirmişti. Kavaklı giriş kavşağı yol cepheli doğalgaz ve asansörlü olan daireler toplamda 118 adet.

4 adet proje tamamlandı

TOKİ’nin şu ana kadar Kırklareli genelinde tamamladığı toplam 3 tamamlamak üzere olduğu 1 adet proje bulunuyor. Projelerden ilki Mevcut 192 konutluk TOKİ konutları ve ilköğretim okulu. Yeni proje içinde ticaret merkezi, sağlık ocağı, cami-şadırvan bulunuyor.

Bir diğeri Babaeski’de yapımı tamamlanarak faaliyete geçen 100 yataklı Devlet Hastanesi. Bir başka projesi ise yeni 250 Yataklı Devlet Hastanesi. TOKİ’nin halen yapımı devam eden projesi ise Pınarhisar’daki 30 Yataklı Devlet Hastanesi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı işi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol