TOBB 73. Genel Kurulu’nda Kırklareli Ticaret Borsası da yer aldı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde TOBB ETÜ Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, TOBB delegeleri, camianın temsilcileri ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı 73. Genel Kurul’da, Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu da yer aldı.
Kırklareli’nin peyniri büyük beğeni topladı
Genel Kurul öncesi, her yıl geleneksel olarak TOBB Bahçesinde kurulan ve ülkemizin her yerinden gelen Oda ve Borsaların yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla açılan standlar, yine büyük bir ziyaretçi akınına uğradı. Kırklareli Ticaret Borsası tarafından kurulan standta, lezzeti dillere destan Kırklareli Peyniri ve Hardaliye ile diğer yöresel ürünlerimiz ziyaretçilerin damak zevkine sunuldu. Özellikle Coğrafi İşaret almak konusunda sona yaklaştığımız Kırklareli Peyniri tadına bakanların büyük beğenisini kazandı.
Daha sonra Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı Genel Kurul’un açılış konuşmasını TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı. Hisarcıklıoğlu konuşmasında, “Zaman, daha güçlü Türkiye için, dayanışma içinde olma ve geleceğe odaklanma zamanı. Türkiye’nin yarınını, bugününden çok daha güzel yapma zamanı” olduğunu dile getirdi.
Hisarcıklıoğlu, yeni hükümet sistemiyle güçlenen ve hızlanan yönetimde, kararların daha hızlı alınacağını belirtirken, “Devletteki çarkların hızlanması, bürokrasinin aşılması, özel sektöre olumlu yansıyacak. Böylece Zaman, daha güçlü Türkiye için, dayanışma içinde olma ve geleceğe odaklanma zamanı. Türkiye’nin yarınını, bugününden çok daha güzel yapma zamanı. Yeni hükümet sistemiyle güçlenen ve hızlanan yönetimde, kararlar daha hızlı alınıp uygulanacak. Devletteki çarkların hızlanması, bürokrasinin aşılması, özel sektöre olumlu yansıyacak. Böylece ekonomide yeni bir büyüme modelini ve kalkınma hamlesini hazırlayabileceğiz” dedi.
Türkiye’nin, son 15 senede müthiş bir ekonomik gelişme
gösterdiğinden söz eden Hisarcıklıoğlu, artık yarına odaklanmak ve geleceğe birlikte yürümek gerektiğinin altını çizdi. Reform ateşini yeniden canlandırmanın önemi üzerinde duran TOBB Başkanı, hep birlikte çalışarak yeni büyüme hikâyesini tüm dünyaya göstereceklerini bildirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol