TES-İŞ, çalışanların sorunlarını masaya yatırdı

TÜRK-İŞ Edirne İl Temsilcisi TES-İŞ Sendikası Edirne Şube Başkanı Zeki Şişko; “Sorumluluk alanımızda bulunan DSİ 11. Bölge Müdürlüğü çalışan üyelerimizin sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere DSİ Yönetici, işyeri temsilci ve baş temsilcileri ile temsilciler kurulu yapmak üzere bir araya geldik” diyerek hem gündemi değerlendirdi hem de çalışanların sorunlarını masaya yatırdı. Şişko açıklamasında şunları kaydetti;
“15 Temmuz Darbe ve ülkemizi işgal etme girişimi, bizleri derin üzüntüye boğmuştur. Ülkemizi her açıdan, gerek siyasi, gerek ekonomik, gerekse çalışma şartları bakımından olumsuz yönde etkilemiştir. Bizlere bu zor günleri yaşatan, sıkıntıya sokanların, hak etmediğimiz sıkıntıyı yaşatanların, bu güzel ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara sebep olanların sorumlularının hak ettikleri cezaları çekmelerini istiyoruz.
Ülkemizin menfaatlerini kendi çıkarlarımızın üzerinde gördüğümüz için, kendi sorunlarımızı bir kenara bırakıp, bu kaos durumundan bir an evvel kurtulmak için hükümetimizin yanında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz.
Ancak bunun yanında hayat devam ediyor, geçici bir süre rafa kaldırdığımız, Kıdem Tazminatı ve Taşeron çalışanlarının Kadroya alınmasını da hükümetimizden talep ediyoruz.
Kıdem tazminatında bir düzenleme yapılacaksa, mevcut haklara dokunulmadan, mağdur olanlarla alakalı yapılacak her türlü düzenlemeye imza atarız.
Taşeronluk sistemi ve taşeron çalışanlarının durumu ülkemizin kanayan yarası durumuna gelmiştir. Taşeron çalışanlarımız çalıştıkları işyerlerinde 2. hatta 3. sınıf insan muamelesi görmektedirler. Bu durum çalışanlarımızın motivasyonunu bozup iş hayatını da olumsuz etkilemektedir. İş kolumuz tehlikeli ve çok tehlikeli işler konumunda olduğundan bizleri derin üzüntüye boğan yaralanmalar ve ölümlü iş kazaları yaşanmaktadır.
Hükümetimizden Taşeron çalışanlarının özellikle bir işyerinde o işyerinin asıl işini yapan taşeron çalışanlarının kadroya alınmasını talep ediyoruz.
Yaptığımız temsilciler kurulu toplantımızın, öncelikle çalışanlarımıza, sendikamıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, şahsım ve yönetim kurulum adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. İş kolumuz cok tehlikeli diyorsunuz ama yipranma payi istemiyorsunuz