TEŞEKKÜRLER KIRKLARELİSPOR!

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 Süper Lig ekibini eleyerek büyük bir başarıya imza atan, aldığı sonuçlarla Kırklareli’nin
adının tüm Türkiye’de duyulmasını sağlayan temsilcimiz
Kırklarelispor Salı akşamı Ziraat Türkiye Kupası çeyrek
final rövanş karşılaşmasında Kadıköy’de Süper Lig’in güçlü ekibi Fenerbahçe ile kozlarını paylaştı. Yeşil beyazlılar zorlu
90 dakikada rakibine karşı çok iyi bir mücadele sergiledi.
Ev sahibi Fenerbahçe sahadan 50. dakikada Mevlüt Erdinç’in
attığı golle 1-0 galip ayrıldı. Temsilcimiz bu sonuçla Ziraat
Türkiye Kupası’na veda etti. Yeşil beyazlılar hem bu karşılaşmada hem de kupanın geri kalan mücadelelerinde gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin övgüsünü kazandı.

Temsilcimiz Kırklarelispor Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında Salı akşamı Kadıköy’de Fenerbahçe’ye konuk oldu. 90 dakika boyunca çok iyi mücadele eden yeşil beyazlılar sahadan 1-0’lık yenilgi ile ayrıldı. Kırklarelispor aldığı bu sonuçla kupaya veda etti. Fenerbahçe-Kırklarelispor karşılaşmasını Suat Arslanboğa yönetti. Arslanboğa’nın yardımcılıklarını İsmail Şencan ve Osman Gökhan Bilir yaptı. Fenerbahçe karşılaşmaya; Harun Tekin, Simon Falette, Murat Sağlam, Adil Rami, Tolgay Arslan, Mehmet Ekici, Tolga Ciğerci, Ferdi Kadıoğlu, Miha Zajc, Deniz Türüç ve Mevlüt Erdinç 11’i ile çıkarken Kırklarelispor ise İbrahim Demir, Davut Babur, Müslüm Aydoğan Çıkan, İbrahim Sürgülü, Bahadir Çiloğlu, Caner Koca, Emre Keleşoğlu, Emre Balkı, Mert Sinan Pekesen, Yüksel Şişman ve Hacı Ömer Doğru 11’i ile mücadeleye başladı.
Gol 2. yarıda geldi
Ev sahibi Fenerbahçe maç boyunca daha fazla etkili olan taraf görünümündeyken, Kırklarelispor karşı ataklarla etkili olmaya çalıştı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlik ile tamamlanırken, Fenerbahçe 50. dakikada Mevlüt Erdinç’in attığı golle 1-0’lık üstünlüğü yakaladı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve ev sahibi ekip sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselirken, Kırklarelispor ise kupaya veda etti.
“Yaşattığınız gurur için
teşekkürler”
Karşılaşma sonrasında Kırklarelispor Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Sahada terinizin son damlasına kadar savaştınız, 3 Süper Lig ekibini saf dışı bıraktınız! Çeyrek final heyecanını bizlere tattırdınız. Şehrimizi tüm Türkiye’ye tanıttınız. Yaşattığınız gurur için teşekkürler!” ifadelerine yer verildi.
“Bu başarılı süreci ligde de
sürdürüp başarılı olmak
istiyoruz“
Yakaladıkları başarı grafiğini ligde de sürdürmek istediklerini belirten Kırklarelispor Teknik Direktörü Bilgin Erdem maç sonrasında yaptığı açıklamada, “Burada olmak güzeldi. 3 Süper Lig ekibinin ardından Fenerbahçe ile eşleştik. 2 maçın sonunda kupada devam eden Fenerbahçe oldu. Rakibimizi kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte rakibimize ve bütün takımlarımıza başarılar diliyoruz. Bundan sonraki süreçte ligimize döndük. Üzülmeye gerek yok. Bu başarılı süreci ligde de sürdürüp başarılı olmak istiyoruz. Tek düşüncemiz bu. Bu takım bugün 29. maçını oynadı. Türkiye’de en fazla maç yapan 5. takım durumundayız. 2 kulvarda gitmek zordu. Bunu başardık. Oyuncularımı ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Oyuncularım çok iyi işlere imza attılar ve güzel bir başarı elde ettiler. Camiamıza hayırlı olsun.” dedi.
Binlerce Kırklarelili
Kadıköy’deydi
Kırklarelispor’u Kadıköy Şükrü Saraçoğlu misafir tribününde binlerce Kırklarelili yalnız bırakmadı. Taraftarlar 90 dakika boyunca temsilcimizi destekledi.
Protokol yalnız bırakmadı
Kırklarelispor’u Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Kırklareli Belediye Başkanı’da stadyumda destekledi. Aynı zamanda 20 Ocak 2020 saat 20’de başlatılan Kırklareli Okuyor projesi kapsamında sosyal medya üzerinden kampanya ile ilgili gönderisiyle en çok beğeniyi alan Gökmen İbrahimoğlu’da maçı takip etti.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, maç öncesi Fenerbahçe Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksinde sahaya inerek Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve Kırklareli Spor Kulübü Başkanı Volkan Can ile beraber Fenerbahçe ve Kırklarelispor taraftarlarını selamladı. Vali Bilgin, Ziraat Türkiye Kupası’nın 160 takımın katılımıyla gerçekleşen dev bir turnuva olduğunu belirterek Kırklarelispor’un kulüp tarihinde kupa mücadeleleri içerisinde altın bir yıl yaşadığını, TFF 2. Lig’de mücadele eden Kırklarelispor’un 160 takımla başlayan turnuvada son 3’ü Süper Lig temsilcisi olan MKE Ankaragücü FK, Gaziantep FK, Medipol Başakşehir FK takımlarını eleyerek son 8 takım arasına kaldığını, bugün de ülkemizin en büyük kulüplerinden Fenerbahçe ile çeyrek final mücadelesi verdiğini, bu başarıda ilk maçtan son maça kadar terinin son damlasına kadar mücadele eden futbolcular başta olmak üzere Kulüp Başkanı Volkan Can’ı, Yönetim Kurulunu, İdarecileri, Teknik Heyeti ve her zaman Kırklarelispor’u ilimize yaraşır bir şekilde destekleyen ve temsil eden taraftarlarımızı tebrik ederek, ilimize yaşattıkları bu gurur için teşekkür etti.
Kırklarelispor’un kupa serüveni
Temsilcimiz Kırklarelispor, Ziraat Türkiye Kupası serüvenine 3. Turla başladı. Kelkit Belediyespor’u kendi evinde 1-0 ile geçen yeşil beyazlılar 4. Tura yükseldi. Bu turda Süper Lig ekibi Ankaragücü’nü ağırlayan Kırklarelispor rakibini tek golle kupanın dışında bıraktı. Bu galibiyet ile adını 5. Tura yazdıran temsilcimiz bir başka Süper Lig temsilcisi Gaziantep FK ile eşleşti. İlk maçta rakibini 2-1’lik skorla geçen Kırklarelispor, rövanş karşılaşmasında sahadan 3-2 mağlup ayrılmasına karşın son 16’ya yükseldi.
Son 16’da Süper Lig ekibi Medipol Başakşehir’i 1-1 ve 0-0’lık sonuçlarla eleyen yeşil beyazlılar çeyrek finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu. Kırklarelispor kendi sahasında rakibine 3-0 deplasmanda ise 1-0 kaybederek kupaya veda etti.
3. Tur Kırklarelispor 1-0 Kelkit Belediyespor
4. Tur Kırklarelispor 1-0 Ankaragücü
5. Tur Kırklarelispor 2-1 Gaziantep FK
Gaziantep FK 3-2 Kırklarelispor
Son 16 Başakşehir 1-1 Kırklarelispor
Kırklarelispor 0-0 Başakşehir
Çeyrek final Kırklarelispor 0-3 Fenerbahçe
Fenerbahçe 1-0 Kırklarelispor

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol