TEKNOFEST İstanbul’dan Kırklareli’ne Ödül

İçeriği, sergilenen yeni uzay ve havacılık sistemlerinin yanı sıra yurt dışından gelen konukları ile adeta dünya gündemini belirleyen TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali beş gün boyunca Türkiye’nin ve dünyanın ilgi odağı oldu. Türkiye’nin yeni silah sistemlerinden bazılarının da görücüye çıktığı festivalde Kırklarelililerde düzenlenen “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nda ikincilik alarak İstanbul’dan ödülle döndü. Yarışmada birinci 10 bin, ikinci 5 bin TL,üçüncü ise 3 bin TL ile ödüllendirildi. Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da birer mesaj yayımlayarak yarışmada ikinci olan Kırklarelili ekibi tebrik etti.

Dünyanı sayılı Teknoloji Festivallerinden olan TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 17-22 Eylül 2019 tarihinde gerçekleşti.Gerçekleşen TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinen önemli ayağını teknoloji yarışmaları oluşturdu. Havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen 19 farklı kategoride yer alan teknoloji yarışmalarına Türkiye'nin 81 ilinden 122 farklı ülkeden toplamda 17.773 takım başvuru yaptı. 2.000'den fazla takım 50.000 yarışmacı finalist olmaya hak kazandı.
TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde İlimiz adına yarışmaya katılan Lüleburgaz TSO Bilim Sanat Merkezi; 122 Ülke, 81 İl,2000 takım, 50.000 yarışmacı arasında yarışmaya hak kazandığı finallerde“İnsanlıkYararına TeknolojilerYarışması”mezun /afet yönetimi kategorisinde "GozlemciV1" isimli projeyle Türkiye ikincisi oldu. Kırklareli Valisi Osman Bilgin yaptığı açıklamada, Dünyanın en prestijli teknoloji festivallerinden olan TEKNOFEST İSTANBUL’da derece alan Lüleburgaz TSO Bilim Sanat Merkezi proje ekibi ve projede emeği geçen herkesi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Bir kutlamada Minsolmaz’dan geldi
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’da bir açıklama yaparak, Lüleburgazlı ekibi tebrik etti. Minsolmaz, “İlimiz Lüleburgaz TSO Bilim Sanat Merkezi’mizin hazırlamış olduğu proje büyük başarı göstermiş olup; İnsanlık Yararına Teknoloji Üniversite Afet Yönetimi alanında Türkiye İkincisi olmuştur. Değerli çocuklarımızı ve öğretmenlerini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. kulağınıza küpe 04 Ekim 2019 Cuma 07:33:11

    Dünyada ikbal ahrette ikmal...

  2. Her dahil olduğunuz ölümcül icadın yolaçtığı ölümler hanenize yazılır.